İşgal rejimi İsrail'in parlamentosu Knesset, gündüz vakitlerinde mikrofonla ezan okunmasına kısıtlama getiren, gece ve sabah ezanı vakti ise mikrofondan ezan okunmasını yasaklayan yasa tasarısını onayladı.

Yasa tasarısının ön oylama için Knesset’e sunulacağı, daha sonra komisyona yeniden gelecek yasa tasarısının Knesset’te üç kez oylandıktan sonra yasalaşacağı belirtildi.

Söz konusu yasa tasarısına göre, ezanın gece 23:00 ile sabah 07:00 saatleri arasında hoparlörlerden okunmasını tamamen yasaklanması öngörülüyor. Yasağa uymayan camiler hakkında bin 200 dolara ulaşan cezalarının kesilebileceği belirtiliyor.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklama ile karara tepki gösterdi. Kararın, Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik ırkçı politikalarının bir delili olduğunu ifade eden Kasım, " Bu tasarı, İsrail'in, tüm insan hakları kanunlarınca kabul görülen dini sembolleri engellemek suretiyle Filistinlilerin İslami kimliğini hedef alan politikaları sürdürdüğünün göstergesidir." diye belirtti. (İLKHA)

Editör: Haber Merkezi