Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından geçen yılın ocak ayında düzenlenen düzenlenen, 'Umre Ödüllü Siyer Sınavı'nda çeşitli illerden dereceye giren 28 kişi, Diyarbakır Havalimanından İnzar Turizm aracılığıyla kutsal topraklara uğurlandı.

Kutsal topraklara yolculuk öncesi duygularını İLKHA'la paylaşan Siyer Sınavında dereceye girenler, umre ödülünün hem dünya hem de ahireti imar edecek, bir ödül olduğunu belirttiler.

Umre ödülünden ziyade siyer okumanın bir ödül olduğunu ifade eden dereceye girenler, siyer ile hayata yön verilmesi gerektiğini söylediler.

Batman'dan siyer sınavında dereceye giren Şehadet Kaya, siyer sınavında okunanların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Sınavda dereceye girdiğinde bu kadar mutlu olmadığını dile getiren Kaya, "Aradan bir sene geçti. Geçen sene bu kadar heyecanlı değildim, daha yeni o anı ve mutluluğu yaşıyorum. Bazı ödüller var sadece dünyevidir.  Bu hem dünyamızı hem de ahiretimizi imar edecek bir ödül. Ödül başka bir şey olsaydı bizi bu kadar mutlu etmezdi. Tüm günahlarımızın affı dileğiyle bu yola çıkıyoruz. Bu organizasyonu yapanlardan Allah razı olsun." dedi.

"Siyer sınavı Peygamberi hayatımıza geçirmemiz için önemli oldu"

Hayatta yaşanılan olayları siyere danışmak gerektiğini söyleyen Kaya, "Siyer hayatımızın hemen hemen her bölümünü kaplayan bir konu. Siyer Sınavı Peygamberi hayatımıza aktarmamız için önemli oldu. Okuduklarımızı hayatımıza aktardığımızda başarılı oluyoruz. Başta Peygamber Efendimizin hayatı olmak üzere, tüm peygamberlerin hayatından alınacak ibretler vardır. O yüzden onların hayatlarından ibretler alıp, hayatımıza yön vermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yine Batman'dan Umre ödülünü kazanan Rukiye Işık da Siyer Sınavına giren herkesin kazandığını belirtti.

"Umre ile ödüllendirildik ama sınava katılan herkesin kazandığına inanıyorum"

Işık, "Şu an gerçekten çok heyecanlıyım. Böyle bir kutsal yolculuğa ilk defa çıkacağım. Siyer sınavının yapılması gerçekten önemli, gerekli ve faydalı bir organizasyondur. En azından bu sınava katılan herkes Resulullah Efendimizin hayatını öğrenmiş oldu. 'Kaybedeni olmayan sınav' denildi. Belki çok tekrar edildi fakat gerçekten bu sınavın kaybedeni olmadı. Şu an belki umre ile ödüllendirildik ama sınava katılan herkesin kazandığına inanıyorum. Bu sınav, her birimiz hayatına çok şey kattı." diye konuştu.

Bu sene yapılacak olan Siyer Sınavı'na katılanlara da seslenen Işık sözlerine şöyle devam etti: "Bu tür programlara bütün kardeşlerimizin kesinlikle katılmasını tavsiye ediyorum. Böyle organizasyonları kaçırmasınlar, her fırsatı değerlendirsinler. Rabbim nasip ederse olmayacak bir şey yoktur. 'Yapamam, edemem' diyen kardeşlerimiz var ama isteyince oluyor."

Şırnak'ın İdil ilçesinden dereceye giren kızıyla birlikte mukaddes toprakları görmenin heyecanını yaşadığını söyleyen İbrahim Tuzan, "Elhamdülillah Allah bize  Umreye gitmeyi kısmet etti. Müslümanlar için duacıyız. Kızım sınava girdi kendi kategorisinde birinci oldu, ben de onunla beraber gidiyorum." dedi.

İbrahim Tuzan'ın kızı Yasemin Tuzan ise böyle bir organizasyon için Peygamber Sevdalıları Platformu ile İnzar Turizm'e teşekkür etti.

"Sınava gireceklere umreye gidecekmiş gibi çalışmalarını tavsiye ediyorum"

Tuzan, "Allah Resulü'nün ayağını bastığı topraklara gitmek bizim için huzur verici. Allah bütün Müslümanlara nasip etti. Sınav kitabını önceden birikimim olduğu için iki defa okudum. Aslında her şey inanç meselesi, insan inanınca oluyor. Sınava gireceklere umreye gidecekmiş gibi çalışmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü böyle inanılırsa başarılı olunuyor." diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi