Sivil Cuma'da Gündem Deprem ve Yardımlaşma

Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda Sivil Cuma Namazı büyük bir cemaatle eda edildi. Cuma vaazında ve hutbesinde gündem Van depremi ve yardımlaşma idi.

Kürdi/Kürmanci vaazında Galip Sevim, yapılan yardımlar dolayısıyla devlete, Kürd siyasetçilerine, belediyelerine ve millete teşekkür etti.

Milletimizin büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini belirterek Hicret sonrası Medineli Müslümanların Mekke'den Allah yolunda hicret edip gelen Mü'min kardeşlerine yaptıkları yardımları hatırlattı.

Sevim , Hazreti Peygamber'in, “Sadaka ile mal azalmaz.” dediğini ifade etti.

Vaiz Galip Sevim, Kur'an-ı Kerim'de Maide Suresi 2. Ayette Yüce Allah'ın; “Ey iman edenler! … İyilik ve takvada birbirinizle yardımlaşın. Günah ve düşmanlıkta yardımlaşmayın. Allah'a karşı gelmekten sakının. Allah, cezası çok şiddetli olandır.” ve Zilzal Suresi 7-8. Ayetlerde de; “Kim zerre kadar hayır işlemişse onu görecektir. Kim, zerre kadar şer işlemişse onu görecektir.” buyurduğunu dile getirdi.

Sevim, İslam'ın herkesin hak ve özgürlüğünü güvenceye aldığını söyledi.

İmam Zahid Çiftkuran da Kürdi/Kürmanci okuduğu hutbede Van depremine değinerek depremin 2. Günü bölgeye gittiklerini ve halkın çok zor durumda olduğunu gördüklerini, bir teyzenin ölen iki ineği için ağladığına şahid olduğunu, çünkü başka bir malı mülkü bulunmadığını ifade etti ve herkese elinden geldiğince yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Namaz sonrası Van depremzedeleri için yardım toplandı.

KAYNAK:HABER DİYARBAKIR

Editör: Haber Merkezi