Batman'a yakın olan sınır köylerinden Boyacı, Kocalar, Akuba, Akbaş, Diktepe ve 4 mezrada ikamet eden halk Batman'a bağlanacakları günü sabırsızlıkla beklerken dün toplanan Diyarbakır İl Genel Meclisinde referandum kararı kabul edildi ve Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'ı kararı imzaladı. İçişleri Bakanlığının onayından sonra sınır köylerinin Batman'a bağlanma süreci tamamlanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren köylerle ilgili komisyon başkanı ve BATSO Meclis Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Mehmet Şirin Bardakçı, bu köylerle ilgili yıllardır süren bir mücadele verdiklerini ve dün bu kararın Diyarbakır il idare kurulundan geçtiğini ve Valinin de kararı onayladığını belirterek, "Bununla yapılan bütün mücadeleler sonuçta çok güzel geçti. Bu köy her ne kadar diğer köylerin mağduriyeti var doğrudur. Yalnız Batman'a çok faydalı olacak. Çok güzel bir bizim Batman Çayımız var. Onu da değerlendirip güzel bir yatırım olsun, Batman'ın gelişmesi olsun daha güzel projeler olacak. Bu sınır köylerin bağlanması ile ilgili tabi ki arkadaşımız sayın bakanımız ile biz mücadele ettik. Ama sizlerinde çok emeğiniz oldu. Yıllardır hep gündeme tuttunuz, gündemde tuttunuz ve bize her konuda ulaşabileceğimiz yerlere katkılarınız oldu ve ulaştık sayenizde." şeklinde konuştu.
 

Sınır köylerinin Batman'a bağlanması kararının Diyarbakır il idare kurulundan alınmasını konusunda emeği geçen herkese teşekkür eden Bardakçı, "Sonuçtan çok mutluyuz. Bunun bağlanması ile ilgili emeği geçen başta Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Batman milletvekili Ziver Özdemir, Diyarbakır Milletvekillerine, Batman Valisi Ahmet Turhan'a, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'a ve bütün basın mensuplarının emeği geçti hepsine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Bismil'e bağlı olup da Batman'a çok yakın olan 5 köy Diktepe (Xıncıkâ), Akuba, Boyacı (Alobociya), Akbaş (Sergevré) ve Kocalar (Koca) Köyleri ve 4'te mezranın 700 bin dönümlük arazi ile Batman'a bağlanacağını ve Batman il sınırının süreç tamamlandığını tahminen 20 KM ileriye alınacağını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi