Diyarbakır'da bir alışveriş merkezinde ithal sabunların satışını yapan Mustafa Damlayıcı, meyve, sebze ve çiçeklerin özlerinden yapılan sabunların yüzde 100 doğal ve cilde faydalı olduğunu söyledi.

Meyve sabunlarının meraklısı olan insanların olduğunu belirten Damlayıcı, sadece kadınların değil erkeklerin de bu sabunlara ilgi gösterdiğini söyledi.

Diyarbakır'da sadece kendisinin bu işi yaptığını belirten Damlayıcı, “Yaklaşık 2 yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce İstanbul'da bu işi yapıyordum. Sonra kendi memleketimde devam etmek istedim.  Doğal ve bitkisel sabunlar getirdim. Bu sabunlar cilt hastalığına, saç dökülmesine, mantar, egzama, sedef gibi hastalıklara iyi geliyor. Cilt kırışıkları, cilt bakımı içinde ayrıca katı sabunlarımız var. Bunların yanı sıra meyve sabunlarını bulunduruyorum. Her meyve kendi özünde kokuyor orijinal bir malzemedir. Bunlar aksesuar, süs amaçlı kullanılan bir malzemedir.” dedi.

Bazı sabunların içerikleri ve faydalı hakkında bilgi veren Damlayıcı, hangi sabunun nelere iyi geldiğini şöyle sıraladı:

Zeytin Yağı Sabun: Zeytinyağı, besleyici ve nemlendirici etkisiyle cilde tazelik ve yumuşaklık verir. İçerdiği E vitamini sayesinde saç tellerini güçlendirir, cildin günlük temizliğinde mükemmel bakım sağlar.

Zeytin Sabunu: Hiçbir renk ve koku katkısı içermeyen saf sızma zeytinyağı sabunu, kuru ciltler için idealdir. Saçlarda kan dolaşımını arttırarak dökülmeyi önler. Vücut ve saç bakımı için en hassas ciltlerde bile güvenle kullanılır. Ağrı hafifletici, Romatizma tedavisinde kullanılır. Lekeler için yardımcıdır. Sivilce oluşumunu azaltır ve zamanla önler. Çevresel ve kimyasal temizleyicilerin etkisiyle oluşan çatlakların ve bacaklarda oluşan selüloitin tedavisinde kullanılır.

Kayısı Sabunu: Nemlendirici özelliği ile cilde tazelik verir. İçerdiği A vitamini, mineraller ve hücre yenileyici özelliği akneleri temizler cildinize ışık verir. Cilde doğal yumuşaklık ve parlaklık verir. Cilt hücrelerini besleyerek cildinizin ideal nem oranını dengeler. Ayrıca saç dökülmelerine ve kepek oluşumuna karşı etkilidir. Cilt sorunlarının giderilmesinde yardımcı olur.

Karışık Meyve Özlü Sabun: Meyve özleri sayesinde cildi besler, nemlendirir, tazelik ve canlılık kazandırır. İpeksi bir görünüm sağlar. Tüm cilt tüpleri için uygundur.

Kara Üzüm Özlü Gliserinli Sabun: İçerdiği meyve özlerinin asitleri ve lifli yapısı sayesinde cildi tazeler, temiz bir görünüm kazandırır.

Kivi Özlü Gliserinli Sabun: A ve C vitaminleri ile potasyum açısından çok zengindir. Cildi besler ve nemlendirir. Yıpranmış ve kırışmış ciltlere tonik etkisi yaratarak cilde yumuşaklık ve ışıltı verir.

Limon Özlü Sabun: C vitamini açısından oldukça zengindir. İçerisindeki limon yağı ve ekstresi ile cildinizi gençleştirerek canlı ve diri kalmasını sağlar.

Ceviz Özlü Sabun: Ceviz sabunu cildinizi nemlendirir ve esneklik kazandırarak yeniler. İçeriğindeki linoleik asit sayesinde cilt lekelerini önleyici, yıpranmış ciltleri onarıcı ve cildi gençleştirici özellikleri bulunmaktadır.

Nar Özlü Sabun: İçerdiği özler bakımından zengin olan Nar Sabunu, laboratuvar ortamında elde edilen nar özü içermektedir. Nar sabunu cildi serbest radikallere karşı koruyarak cilt dokusunun daha parlak, elastik görünmesini sağlar ve kırışıklıkların giderilmesinde etkili olur. Nar özü güçlü bir C vitamini 1 ve B2 vitamini deposudur. Bu nedenle de antioksidan ve 'inti-aging' özelliği bulunmaktadır.

Taze incir: Yumuşak dokuyu zedelemeden peeling etkisi yaparak deri üzerindeki ölü hücreleri çıkarmaya yardım eden ve aktif bir enzim içeren bu sabun, içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde cildi canlandırıyor, besleyip güçlendiriyor. Birçok mineral ve vitamin ile deriye faydalı olan organik balın bolca kullanıldığı bu sabun, cildi gençleştiriyor.

Sarı erik: Deri hastalıklarına karşı, tüm cilt tiplerinin güvenle kullanabileceği bu sabun, antiselülit etkileriyle dolaşım sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip. Hücre oluşmasına yardım ederek derinin ihtiyacı olan dengeyi sağlayan sabun, genel deri hastalıklarının olumsuz etkilerini hafifletiyor, deriyi sakinleştiriyor.

Ahududu-Böğürtlen: Canlandıran, onaran, muhteşem kokuların birleşimiyle ferahlatan meyve içerikli bu sabun, cildin yaşlanmasını engelliyor. Antioksidan maddeler içermesinin yanında, dokuların sağlamlığını ve kolojen üretiminden, alyuvarların iyi işlemesine kadar çok sayıda görevi olan sabun, cildi düzenliyor.

Editör: Haber Merkezi