Diyetisyen Duygu Ceyhan Irmak, yaz aylarında doğal maden suyu ile taze sıkılmış veya ambalajlı meyve suyu, limonata veya ayranın birlikte tüketilmesinin hem susuzluk giderme hem de vücudun kaybettiği mineral ve vitaminlerin yerine konması açısından faydalı olacağını söyledi.

Sıcakların artmasıyla birlikte vücut için en önemli sırayı alan artan sıvı gereksinimini olduğunu söyleyen Diyetisyen Irmak, “Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybı bazı sağlık problemleriyle karşımıza çıkabilir. Bunların yaşanmaması için günde en az 2-2,5 litre (8-10 bardak) su tüketmeliyiz. Aynı zamanda sıvı gereksinimini karşılamak için farklı alternatif olan ayran, süt, taze meyve suları, maden suyu (tansiyonu olanlar dikkat) gibi içecekler tercih edebiliriz. Bitki çayları da tercihlerimiz arasında yer alabilir fazla tüketimden kaçınmalıyız.” dedi.

Diyetisyen Irmak şunları söyledi: “Yaz aylarında dikkat etmemiz gereken diğer bir nokta yağ içeriği yüksek besinler ve hamur işleri. Bu yiyecekleri fazla tüketmek baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon gibi sağlık problemlerine yol açabilir. Bunlar yerine bol sebze ve meyve tüketimine önem vermeliyiz. Öğünlerimize salata eklemeliyiz. Böylece hem sağlığımızı korumuş hem de kış aylarında kattığımız kilolara yenileri eklememiş oluruz. Yazın gelmesiyle kış aylarında kaldığımız kapalı ortamlardan sıyrılıp kendimizi doğaya bıraktığımız günler bizi bekliyor bunu fırsat bilip fiziksel aktivitemizi arttırmalıyız. Hem kilo kontrolümüzü sağlamış oluruz hem de kalp, kas ve kemik sağlığımızı da korumuş. Hayatımızın her döneminde sağlıklı beslenme kuralları uygulamak temel amacımız olmalıdır. Az ve sık beslenerek metabolizmamızı düzenlemeliyiz.” 

Editör: Haber Merkezi