SGK ve vergi borcu ile trafik cezalarının yapılandırılmasına yönelik karar, 18 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdiğini söylen Bismil Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Şehmus Gelen, Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği yapılandırma için başvurular, 31 Temmuz’da sona erecek. SGK’ya borç ödemesinin ilk taksidinin ise 31 Ağustos’a kadar yapılması gerekiyor. 31 Mart 2018 tarihi öncesine ait borçlar, yapılandırma kapsamına giriyor. dedi. 

Şehmus Gelen emekli yaşına gelmiş esnafımız için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, borç ödeme parası olmayan vatandaşlarımız için banka devreye giriyor dedi. 

HANGİ BORÇLAR KAPSAMDA?
Yeni yasaya göre; sigorta primi borçları, emeklilik keseneği, kurum karşılığı, işsizlik sigortası, sosyal güvenlik destek primi, isteğe bağlı sigorta prim borçları, 31 Mart 2018 tarihinden önce bitirilmiş olan inşaatların asgari işçilikten dolayı çıkmış olan fark prim borçları, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, idari para cezaları ve Bağkur prim borçlarının tamamı yapılandırma kapsamına giriyor.

Editör: Haber Merkezi