Merkezi Elazığ'da bulunan Palevi İlim Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Palevi-Der) tarafından Şeyh Said Efendi ve 46 dava arkadaşının şehadetinin 91'inci yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır'da bir basın açıklaması yapıldı.

Şehitlerin mezarlarının olduğu tahmin edilen yerde toplanan dernek üyeleri adına açıklamayı Palevi-Der Genel Başkanı M. Sait Gökçe okudu.

Ümmetin direnişi ve yükselişinin, İslami dava önderi olan Şeyh Said-i Palevi'nin yolundan geçtiğini vurgulayan Gökçe, yetkililere seslenerek, şehitlerin mezar yerlerinin açığa çıkarılmasını talep etti.

"Şeyh Said Palevi'nin mücadelesi Allah ve Resulullah içindir"

21'inci asrın misyonunun, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed'in (sav) sünnetine dayalı Şeyh Said'in misyonu olması gerektiğini belirten Gökçe, “Bu, hem ilmen hem manen sağlam ve güvenilen altyapısıyla büyük bir misyondur. Şeyh Said Palevi'nin misyonu partiler üstü bir misyondur. Şeyh Said Palevi'nin mücadelesi Allah ve Resulullah içindir. Nerede bir zulüm ve haksızlık varsa onu kınıyor ve lanetliyoruz. 91 yıldır Şeyh Said ve 46 dava arkadaşının mezar yerlerini gizliyorsunuz. Bunu kabul etmiyoruz.” dedi.

Palevi-Der Diyarbakır Şube Başkanı Mustafa Üngür ise Şeyh Said ve dava arkadaşlarının mezar yerlerinin tespiti için bir araya geldiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Üngür, “Bizden olan, dinimiz ve geleceğimiz için mücadele eden, mücadelesini irşad yoluyla yapan, son ifadesinde ‘Benim davam din ve Allah içindir' dediği halde CHP tarafından idam edilen Şeyh Said Efendi için hassasiyet göstermenizi bekliyoruz. Sizden arşivleri açıp Şeyh Said Efendi hareketi hakkında bir araştırma yapmanızı ve mezar yerinin tespit edilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.İLKHA

Editör: Haber Merkezi