Özel Haber Mesut Aslan- Yüz civarında kabrin bulunduğu Şeyh Mahmut çok sayıda Şeyh ve müritlerinin kabirleri yer almakta. Şeyhler Kadiri Tarikatına mensup ve Mala Bube ailesinden gelmektedirler. Kabri bulunan şeyhler şunlar: Şeyh Sadun, Şeyh Muhyeddin, Şeyh Tahir, Şeyh Arap, Şeyh Bedran, Şeyh Osman, Şeyh Seydoş, Şeyh Sinan, Şeyh İbrahim, Şeyh Meheme, Şeyh Emin, Şeyh Mustafa ve daha isimlerini zikretmediğimiz diğer şeyhler ile mürütlerin kabirleri bu alanda yer almaktadır. Dergahın ilk şeyhi Şeyh Sadun olup sırasıyla Şeyh Tahir,Şeyh Arap ve Şeyh Tahir olmak üzere 4 kuşaktır dergah  halka hizmet vermektedir. Dergahın şu anki şeyhi Şeyh Tahir hazretleridir.
Şeyh Tahir hazretleriyle yaptığımız söyleşide şeyh Ziyaret alanının alt yapı elektrik ve su konusunda ciddi eksikliklerinin olduğunu şuanki mevcut şartların da hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan yardımlar sayesinde oluştuğunu dile getirdi. Devlet yetkililerinden destek beklediklerini belirten Şeyh Tahir buraya gelen yüzlerce ziyaretçinin temiz ve huzur içinde ibadetlerini yerine getirebilmeleri için içme suyu, kanalizasyon, elektrik ve temizlik işleri ile ilgili eksikliklerin tamamlanması ile ancak mümkün olabilecektir dedi.Bu konuda belediye ve kaymakamlıktan yardım beklediklerini belirten şeyh, gerekli yardımların bir an önce gelmesi ümidiyle elden geldiğince halka hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.

Mekanın bulunduğu alana ulaşım konusunda da ciddi sıkıntılar var 
Bismil’den gidecek olan vatandaşlar özellikle İsapınar Mahallesi ile Kırkdirek Mahalleleri arasında bulunan asfalt yolun bozuk olması nedeniyle ciddi bir sıkıntı çekiyor. Sizler için yaptığımız araştırmayla yolun ne durumda olduğunu da görüntüledik.

01(16).jpg

Yüzlerce kişinin akın ettiği bu mübarek mekana gelen vatandaşlar yoldaki bozukluktan ciddi dert yanıyor.Araçlarının bozuk yoldan dolayı hasar gördüğünü dile getiren vatandaşlar yolların bir an önce yapılmasını bekliyor.
Savur’dan gelişlerde de yolun durumu farklı değil. Savur'dan Kırkdilek Mahallesine gelen yolda da durum içler acısı asfalt bozulmuş ve yer yer derin çukurlar oluşmuş. Savur yolunu da sizin için görüntüledik.

Mekan Ziyaretçi Akınına Uğruyor
Haftanın belli günleri yoğun ziyaretçi akınına uğrayan mekanda bazen tabiri caizse iğne atsanız yere düşmez. Bu kadar eksik ve zorlu şartlara rağmen buralara gelen insanlar bir gün bu olumsuz koşulların duyarlı yöneticilerin göstereceği çabalar ile düzeleceğini ümit ediyor.

01(17).jpg01-(1)-001.jpg01(18).jpg

Editör: Haber Merkezi