Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Müftüsü Alettin Bozkurt, Ramazan ayından sonra gelen Şevval ayında tutulacak 6 günlük sünnet orucun faziletiyle ilgili açıklama yaptı.
Hz. Peygamber'in (sav) hiç terk etmediği Şevval orucunun sevabının fazla olduğuna işaret eden Bozkurt, sıhhati yerinde olan Müslümanların Şevval orucunu tutmalarını tavsiye etti.

“Allah Resulü bizzat tutmuş ve tutulmasını tavsiye etmiştir”
Şevval ayında 6 gün oruç tutan kimsenin, tüm yılı oruçlu geçirmiş olacağını belirten Bozkurt, “Ramazan orucu farz olan oruçtur. Şevval orucu ise sünnet olan oruçtur. Allah Resulü bizzat tutmuş ve tutulmasını da tavsiye etmiştir. Hz. Resulullah'ın Şevval orucuyla ilgili çok güzel müjdesi var.  Sahih-i Müslim'de geçen hadiste Peygamberimiz, ‘Kim Ramazan ayının orucunu tutarsa, Şevvalden de üstüne 6 gün eklerse sanki yılın tamamını oruçla geçirmiştir' buyurmuştur. Bu sevaptan mahrum olmayı hiçbir Müslüman istemez.” dedi.

“Bu orucun üst üste tutulma şartı yok”
Şevval ayında tutulacak sünnet orucun peş peşe 6 gün tutulması gibi bir zorunluluğun olmadığını, aralık verilerek de tutulabileceğini söyleyen Bozkurt, “Sıhhati yerinde olan kardeşlerimiz Şevval orucunu mutlaka tutsunlar. Şevval orucunu bayramdan sonraki ilk günde tutma şartı yok. Şevval ayı içerisinde 6 gün tutuldu mu yılın tamamı oruçla geçirilmiş gibi olur. 6 gün tutulacak bu orucun üst üste tutulma şartı da yok. Allah, Şevval orucunu tutan kimseye yılın tamamını oruçlu geçirmiş gibi sevap yazar.” ifadelerini kullandı. 
 

Editör: Haber Merkezi