Tanıtım Toplantısına Doç. Dr. Fehmi Gülyaşar, Set Tohum Bölge Disbitörü Hasan Avşar, Set Tohum Bölge sorumlusu Berat Karadaş, Bismil Çırçır fabrika sahipleri ve Çiftçiler katıldı.  

Programda açılış konuşmasını Set Tohum Bölge sorumlusu Ziraat mühendisi Berat Karadaş yaptı.

Karataş, konuşmasında, Bölge ekonomisine doğrudan etkisi olan pamuğun 2018 sezonunda iklim ve ekonomik koşulların kötü geçmesinden dolayı çiftçilerimiz epey zarara girdiler. Bizim firma olarak böylesi zor bir dönemde çiftçilerimizin yanında yer alarak, köy toplantılarıyla çiftçilerimize pamuk ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Çiftçi olarak unutmamamız gereken bir şey var. İyi verim, doğru tohum ile mümkündür. Yanlış tohum telafisi olmaz. Dedi.

Set Deltapine tohum çeşitleri suyu sevmemelerinden dolayı su ve elektrikten tasarruf yapıldığı gibi, az emekle yüksek verim alıyor. Set Tohum’un vizyonu, tohumda ileri üretim teknolojileri kullanmak suretiyle kalite odaklı bir yaklaşımla üreticilerimize üstün nitelikli tohumlar kazandırarak ülke tarımına hizmet etmektir. Tüm marka kimliğine ve iletişimine “Gelecek” vizyonuyla yepyeni bir sinerji sağlayan Set Tohum alanında ikonik bir marka olan Monsanto’nun D&PL markasıyla ıslah edilen pamuk çeşitlerini, ülkemize en uygun şartlarda üreterek çiftçimizin kullanımına sunmaktadır. Diye konuştu.

dscf3432.jpg

PAMUĞUN ÇEŞİTLERİ, İLAÇLAMASI, HASADI ANLATILDI

Programda Doç. Dr. Fehmi Gülyaşar , yüksek lif kaliteli ve verimli yeni pamuk tohumu çeşitlerini pamuk çiftçilerine tanıttı.

Çok sayıda çiftçinin katılım gösterdiği programda Doç. Dr. Fehmi Gülyaşar, çeşitlerin teknik özelliklerini anlattı.   “Lif kalitesi tekstil sanayinin aradığı ölçülerde” Ürün portföylerinde bulunan Deltapine çeşitleri hakkında da bilgi veren Gülyaşar, şunları söyledi: "Türkiye’de tohumda ileri teknolojileri kullanarak kalite odaklı bir yaklaşımla üreticilere üstün nitelikli tohumları kazandırmaya odaklandık. DP 396, tüylü yapraklı oluşu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok iyi adapte olmuş, verim ve teknolojik özellikleri yüksek bir çeşidimiz. DP 499 ise hem Diyarbakır bölgesinde hem de Ege Bölgesi'nde ekilen iyi özellikleri olan bir çeşidimiz. Teknolojik imkanlarımız kadar, ekibimize de önem veriyoruz. Konusunda profesyonel, geneli ziraat mühendislerinden oluşan bir kadromuz var. Dedi.

Doç. Dr. Fehmi Gülyaşar Programda çiftçilere pamuk ekimi, ilaçlanması, ve hasat konularında teknik özellikler anlattı. Program yemek ziyafeti ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi