Programa Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdürlüğü çalışanları, tohum üreticileri ve davetliler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar Diyarbakır’ın tarım potansiyeli bakımından Türkiye’nin en önemli şehirlerinin başında geldiğini belirterek bu potansiyeli en verimli biçimde kullanmaya gayret ettiklerini söyledi.

Daha sonra programda konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın sertifikalı tohum üretiminde Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Aksoy, 'Diyarbakır Türkiye’ye tohum gönderen bir şehir oldu. Özellikle bir alt yapı oluştu.  Bu konuda çalışma yapan bütün firmalarımızı yürekten kutluyorum. Örnek oluşturacak boyutta bir çalışma yürüttüler. Bugün de burada görüyoruz. Bu konuda katkı sunan, desteleyen bütün kamu kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu işe gönül veren ve bu işin öncülüğünü yapan sertifikalı tohum üreten bütün firmalarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Üreticilerimizden de bir isteğimiz var. Sertifikalı tohum kullanıldığında ürettiği ürünün kalitesi daha üst noktada olacak. Piyasada ürününü daha kolay satacak ve geliri daha da olacak. Önümüzdeki dönemde sertifikalı ürün yetiştirmek için bütün çiftçilerimizin dikkat etmesi, önem göstermesi hepimizin beklentisidir.  Verim artacak, kalite artacak.' diye konuştu.

Vali Aksoy’a Diyarbakır’da yetiştirilen tohumlardan karma bir hediye paketi verildi. 

Editör: Haber Merkezi