Bismil Obalı köyünde Bismil- Diyarbakır karayolu üzerinde yeni konutlarının yanında caminin temel atma töreninde Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen, Bismil müftüsü Ahmet Durmuş ve misafirlerle birlikte botuna basarak ilk harcı döküldü.

SELAHADDİN EYYUBİ CAMİİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI

İlçemiz halkından Merhum Hacı Abdulmecit ÇAKMAK’tan kalan ve ailesinin ortak kararıyla dini tesis alanı olarak yapılması planlanan caminin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Kaymakam Hamza TÜRKMEN İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR, İlçe Müftüsü Ahmet DURMUŞ ve protokol üyeleri katıldı.
Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan ,törende konuşan Kaymakam Hamza TÜRKMEN, mabetlerin, bulunduğu şehrin manevi kimliğini gösterdiğini dile getirerek, bu caminin en kısa sürede yapılacağını ümit ettiğini söyledi. İyi niyetle, samimiyetle, gayretle yola çıktıktan sonra, yapılmayacak bitirilmeyecek hiçbir iş yoktur. İnşallah vatandaşlarımızın, hayır sahibi ailenin yardımları ve müftülüğümüzün gayretleriyle bu inşaat en kısa sürede bitirilecektir. Bu vesileyle bu çalışmalardan dolayı başta Çakmak Ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.
Tören İl Müftümüz Yavuz Selim KARABAYIR’ın duası ile son buldu.

KAYMAKAM TÜRKMEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Temel atma Törenine ilişkin Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan v Hamza Türkmen , “Camiimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah en kısa sürede bitirilir ve ibadete açılır. Camiiler hepimizin buluştuğu, beraber feyiz aldığı, mahallemizin insanların kullandığı yerler. Emeği geçenlere özellikle konut sahiplerine, desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

45.jpeg47-007.jpg48.jpeg

Editör: Haber Merkezi