Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde saldırı sonucu şehit düzen polis memuru Zafer Sayil (32) için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Memleketi Malatya'ya uğurlandı.

Bismil Emniyet Müdürlüğü polis ekibi ait araca dün akşam ilçe girişinde gerçekleştirilen uzun namlulu silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Sayil için İl Emniyet Müdürlüğü Vali Ünal Helikopter Alanı'nda tören yapıldı.

bismil-deki-hain-saldiri-1083367_b.jpg

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, bugün bir kez daha Diyarbakır'da menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden bir şehidi uğurlamada birlikte olduklarını söyledi.

''Bu da Zafer kardeşimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimiz, emniyet mensuplarımızın, askerlerimizin hepsinin çok üstün çabalarının, gayretlerinin sonucu. Ama bu mücadele yapılırken, maalesef yürek yakıcı kayıplar da veriliyor. Tabii burada kararlılıkla ve fedakarlıkla bu mücadele devam edecek. Milletimizin arzu ettiği beklediği, Kürdüyle Türküyle bütün vatandaşlarımızın özlemini çektiği huzurlu bir barış ortamı tesis edilinceye, kadar bu mücadele ve çalışma devam edecek.'' dedi.

'-''Kilyos'ta öğrencimdi''

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Bir meslektaşını, bir vatan evladını daha kaybettiklerini, bu nedenle acılarının sonsuz olduğunu anlatan Sağlam, şöyle konuştu:

''Bizler kendi canımızdan ve üzüntümüzden çok aziz milletimizi ve halkımızı düşüneceğimize söz vermiş, güvenliğin korunması için yemin etmiş ve bu uğurda binlerce şehit vermiş, böylesi şerefli bir mesleğin, teşkilatının mensuplarıyız. Aziz şehidim, benim hemşehrim, Kilyos'tan benim öğrencimdi.

Törende şehit Sayil'in annesi Münire Sayil, babası Hüseyin Sayil, eşi Hatice Sayil, kardeşi Savaş Sayil ve meslektaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Vali Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Galip Ensarioğlu, Süleyman Hamzaoğulları, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, çok sayıda askeri erkan ve polis memurları katıldı.

-2 çocuk babasıydı

Sayil'in Kilyos Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 17 Aralık 2005'ta mezun olup İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde göreve başladığı, ardından 1 Haziran 2009 günü Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandığı belirtildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Sayil'in birçok kez taltif ve başarı belgesiyle ödüllendirildiği bildirildi.

bismil-deki-hain-saldiri-1083314_b.jpg

Editör: Haber Merkezi