20/03/2009 Belediyecilik Hele Türkiye Gibi Kaynakların Kısıtlı Olduğu Bir Ülkede Yapabilecek En Sıkıntılı Ve Zor Görevlerden Biridir.
Oysa Belediyeciliğin İyi Belediyeciliğin İki
Nedeni Olabilir. Bir Kendi Verdiği Hizmete Çok Güveniyor Olmak Diğeride, Kendi Eksiklerini Cesaretle Sorgulayarak Daha İyiye Ulaşma
İsteği Ve Azmine Sahip Olmaktır. Her İki Nedende Saygıya Layıktır.
Belediyecilik Bu İşe Gönül Verenler, Bu İşi Para İçin Değil Hizmet İçin Yapanların Yeridir. Dostluk Dayanışma Ve Güven Duygularını Pekiştirmek Yoksul Ve Çaresizlere Sosyal Ve Psikolojik Yönden Desteklemek Çocukları Ve Gençleri Kadınları Koruyucu Önlemler Almak Engellilerin Ve Yaşlıların Hayatlarını Kolaylaştırmak Ve Yaşam Standartlarını Yükseltmek, Kitle Sporunu Yaygınlaştırarak Sağlıklı Kuşaklar Yetiştirmek, Somut Projeler Üretmek, Halkıyla Bir Bütün Beraber Olmak İşte Belediyecilik Anlamı Budur.
Yoksa Belediyecilik Oyları Parayla Almak Değildir.

Belediye Başkanlığı Para Kazanma Makamı Değildir. Başkan Olmakla Ailenizden Fedakarlık Yapıyorsunuz, Eski Düzeninizi Bozuyorsunuz.
Bu İş Ancak Hizmet Aşkı Ve İnsana Olan Değer İçin Yapılır. Aday Olan Her Kişi Bunları İyi Düşünüp İşe Başlamalı Ve Hayali Projeler
Yerine Ayağı Yere Basan Ve Kaynağı Olan Projeler Üretebilmeli, Seçime Sayılı Günler Kaldı. Bir Ay Önce Bakıyorsunuz Bir Adayı destekleyen kişi, sonra uzun zamandır savunduğu inandığı adaya  bir dakikada değiştiriyor. peki nedenleri acaba nedir? insan sürekli inandığı şeyleri nasıl bir anda değiştirebilir. Sadece Paramı, Çıkarmı Koltukmu Hırsmı Yoksa Hizmetmi halen emin olamıyorum, Neden acaba,
“Hiçbir zaman halkın iradesine ipotek konulamaz,”
“Halkın iradesi parayla alınmaz.”
Halk Oyunu Verirken Adaylara Çok Dikkat Etmesi Lazım. Bir Aday Geçmişte Ne Gibi Hizmetler Yapılmış. Belediye Başkanlığı Döneminde Dürüst Çalışmış Mı? Belediye ye gelen ödenekleri Halkın Hizmetine Sunmuş Mu?   Belediyeye Gelen Para Tüm Halkın Parasıdır. Bunu Yerinde Kullanmış Mı? Gibi Sorulara Cevap Vermelidir.
Belediye Başkan Adayı Ancak  Kendi Menfaatlerini Savunmak Yerine Başkalarının Haklarını Savunmaktan Yana Olmalıdır. İş Başına Geçecek Başkanların
Kişisel Becerileri Ve İş Yapma Yetenekleri Çok Önemlidir. Ama Ne Yazıkki Siyasi Partiler Aday Belirlerken Adaylarda Bu Özellikleri Daha Geri Plana Alarak Hareket Ediyorlar.

 Seçtiğimiz Başkanların......

.Kiminin Sosyal Yönü Zayıf Kalıyor
.Kiminin Halkla İlişkileri Yetersiz Oluyor
.Kimide Yeteri Kadar İş Yapmıyor

Bu Nedenle Toplum Olarak Siyasi Partilerden Tanınmış Aday Yerine Beklentilerimiz İle Örtüşen Bağımsız Adayı da Talep Etmemiz Gerekiyor..... Saygılar.