Batur, Yeniden Refah Partisi'nden İstanbul Küçükçekmece'de ilçe belediye meclis üyesi adayı olurken, Kalınca ise AK Parti'den Çorum Kargı'da ilçe belediye meclis üyesi adayı olarak seçime giriyor.

Türkiye genelinde yaklaşık 61 milyon seçmen, 5 yıl süreyle görev yapacak olan yerel yöneticileri belirlemek üzere 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek.

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak ve ülke genelinde 206 binin üzerinde sandık kurulacak.

Seçimlerde 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, ayrıca il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri de seçilecek.

Siyasi partiler, büyükşehir belediye başkanlığı, il, ilçe, belde belediye başkanlıkları ile il genel meclis üyelikleri ve belediye meclis üyelikleri için aday listelerini 20 Şubat'a kadar YSK'ya sundu, bu süre zarfında bağımsız adaylar da başvurularını gerçekleştirdi.

Binlerce adayın yarıştığı seçimlerde, en genç ve en yaşlı adaylar da belirlendi, il genel meclisi üyelikleri için en genç ve en yaşlı adaylar ortaya çıkarıldı.

Buna göre, büyükşehir belediye başkanlığı için en genç aday 21 yaşında iken, en yaşlı aday 85 yaşında. Türkiye Komünist Partisi'nden Aydın'da yarışacak olan 21 yaşındaki Rojda Dolgun en genç adayken, Konya'dan bağımsız olarak yarışacak olan 85 yaşındaki Selahattin Cizrelioğlu en yaşlı aday unvanını taşıyor.

DEM Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı 81 yaşındaki Ahmet Türk ise partisinin en yaşlı adayı olarak kaydedildi.

İlçe belediye başkanlığı için en genç aday 18 yaşındaki Baran Birkaç olurken, en yaşlı aday 86 yaşındaki Ekrem Çelik oldu.

İl genel meclis üyelikleri adayları arasında, Kastamonu'nun Hanönü ilçesinden İYİ Parti listelerinden aday gösterilen 18 yaşındaki Bora Çelik en genç aday iken, Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinden Demokratik Sol Parti'li 87 yaşındaki İsmail Şahin en yaşlı aday olarak dikkat çekti.

İlçe belediye meclis üyeliği adayları arasında da en genç ve en yaşlı adaylar belirlendi. En genç ilçe belediye meclis üyesi adayı, İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinden yarışacak olan 18 yaşındaki Elif Nur Batur iken, en yaşlı aday ise AK Parti'nin Çorum'un Kargı ilçesi belediye meclis üyesi adayı olan 90 yaşındaki Ali Kalınca oldu.

Kaynak: (İLKHA)