27/02/2009 Yerel seçimlerin yapılmasına şunun şurasında tam 32 gün kaldı. 32 gün sonra İlçemizin hem belediye başkanını, hem de il genel meclisi üyelerini, Belediye Meclisi ve mahalle muhtarlarımızı seçmiş olacağız.
Yenilenecek olan bu kadrolardan halkımız ilçemize gereken hizmeti yapmaları adına vekalet verecek ve kendilerini 5 yıl boyunca bu göreve getireceklerdir.
Bu yüzden halkımız oylarıyla belirleyeceği ve etiketlendireceği hemşerilerimizden ilçemizin yıllardır süregelen eksikliklerinin giderilmesini etmekte ve kendilerine verilen görevin hakkını büyük bir sorumluluk anlayışıyla yerine getirmelerini talep etmektedirler.
Hem yeni seçilecek olan Belediye Başkanımızdan, İl genel meclisi üyelerimiz,belediye meclisi üyelerimiz ve mahalle muhtarlarımız halkımızın teveccühü ile geldikleri görevin sorumluluğunu en iyi şekilde idrak etmeleri ve halkımızın verdiği teveccühe layık olma adına üzerlerine düşeni özverice yerine getirmeleri gerekmektedir.
Yeni Belediye Başkanımıza da bu arada çok iş düşecektir. Belediyemizin eksikliklerini giderme, işçilerin içerde biriken alacaklarını ödeme, esnafa ve diğer kesimlere olan borçlarını ödemede bir hayli zorlanacaktır. Bazı Belediyelerin borçları hayli fazla; Bu nedenle yine seçilecek olan Belediye Başkanımızın işinin hiç de kolay olmayacağını düşünüyorum.
Her şeye rağmen yerel seçimlerin halkımızın istemi doğrultusunda geçmesi ve seçimde kazananın da memnun, kaybedenin de memnun olacağı bir ortamda sonuçlanması tüm halkımızın ortak dilek ve temennisidir diye düşünüyorum.
Halkın iradesi 29 Mart tarihinde sandıklara yansıyacak ve yeni bir kadro ile ilçemiz yönetilmeye başlanacaktır.
Bismil ve beldeleri (Tepe, Yukarısalat, ve Ambar) bugün gerçekten olması gereken yerde değildir. Yılların ihmaline uğratılmış sorunların hala ilçemizde var oluyor olması ilçemiz adına gerçekten son derece büyük bir kayıptır.
Bu yüzden 29 Mart tarihinde yeni görevle görevlendirilecek olan hemşerilerimizin konuya gereken hassasiyeti gösterip Bismil’e yakışır bir hizmet anlayışını getirmeleri beklentilerimiz arasındadır