Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, halk ile buluşmaya devam ediyor. Buluşmada vatandaşlara hitap eden Yapıcıoğlu, “Size söz veriyorum seçimden sonra seçilsek de seçilmesek de ne bu sokakları ne bu milleti ne bu köyleri ne de bu milletin derdini unutmayacağız.” dedi.

Merkez Bağlar ilçesinde Muhammediye Camisinde teravih namazını kılan Yapıcıoğlu, namazın ardından bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya geldi.

Yapıcıoğlu, genç işsizlik oranları, eğitim planlaması, Kürd meselesi, uyuşturucuyla mücadele ilgili konuştu.

"Gençler üniversiteyi bitiriyor diplomalı işsiz oluyor, iş bulamıyor"

Eğitim planlamasının kötü olduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, “Memlekette eğitim planlaması çok kötü. Bazı branşlarda eleman arayanlar eleman bulamıyor, bazı branşlarda da o kadar çok şişme olmuş ki gençler üniversiteyi bitiriyor diplomalı işsiz oluyor, iş bulamıyor. Niye? Çünkü o branşta üniversitelerde çok fazla kontenjan var. Daha önce farklı farklı branşlarda mezun olanların pedogojik formasyon dersleri almak suretiyle öğretmen olarak atanabilmeleri mümkündü. Bu konuda bir sıkıntı var. Bunun haricinde güvenlik soruşturmaları ve OHAL uygulamalarından dolayı haksızlıklar var. Kişi 15-16 yıl okuyor, mezun oluyor diplomasını alıyor. KPSS’ye giriyor yüksek puan alıyor. Sonra ‘Senin teyzenin oğlu falanca STK’nın basın açıklamasında bulunmuş sana iş yok, senin amcanın oğlu falankeslerle irtibatlıdır sana iş yok’ deniliyor. Bu zulümdür. Bunların yüksek sesle dile getirilmesi çokça dile getirilmesi durumunda bunların düzelmesi konusunda bir baskı oluşturabiliriz. Buradan bir vatandaşın bunu dile getirmesi başka bir şeydir milletin oyunu alarak onların vekili olmuş bir kişinin meclis kürsüsünde bunu dile getirmesi başka bir şeydir.” dedi.

"Biz diyoruz ki çözümün tam zamanıdır"

Seçimden seçime halkı ziyaret edenlerden olmadıklarını dile getiren Yapıcıoğlu, “2015 seçiminde yani 3 yıl önce ben yine adaydım. Seçimden sonra bize iyi bir oy çıkan bir köy vardı. Oraya teşekkür ziyaretinde bulunmak için gittik. Evine misafir olduğumuz 70 yaşında bir yaşlı amca vardı, gençlerin orada olmasına rağmen o bizzat hizmet ediyordu. Yaşlı amcaya gençlerin olduğunu, kendisinin hizmet etmemesini istedik. O ise bize hizmeti kendi eliyle yapacağını söyledi. Nedenini sorduğumuzda bize ‘Yaşım 70’in üzerindedir. Bugüne kadar seçimden önce her parti gelmiş. Bugün bu yaşımda ilk defa seçimden sonra bir siyasi parti üstelik Genel Başkan düzeyinde beni ziyarete gelmiş. Onun için ben kendim hizmet edeceğim” diye cevap verdi. Size söz veriyorum seçimden sonra eğer seçilsek de seçilmesek de ne bu sokakları ne bu milleti ne köyleri ne bu milletin derdini unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kürd meselesine de değinen Yapıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz bu mesele siyasetin gündeminden düştü. Biz hiç kimsenin gündeminde değilken herkes farklı farklı gündemle meşgulken biz bir buçuk iki ay önce Diyarbakır’da ‘Kürd meselesine adil çözüm çağrısı’ diye bir basın açıklaması yaptık. İyi de ses getirdi. Biz diyoruz ki: çözümün tam zamanıdır. Hükümete sürekli şu çağrıyı yapıyoruz: siz bu meseleyi sadece şiddet meselesi olarak algılarsanız yanlış yaparsınız. Şu an olaylar durmuş diye bu mesele bitmiş zannederseniz yanlış yaparsınız. Bu mesele 100 yıldır vardır ve bundan sonrada çözülmezse var olmaya devam edecek. Buna bir çözüm bulunması gerekir, çözüm de adalettir. Bazen bize ‘sen ne istiyorsun’ diyorlar. Sende ne varsa onu istiyorum. Ne eksik ne fazla. Eğer fazla istiyorsam ben haddimi aşıyorum, eğer eksik veriyorsan sen haddini aşıyorsun. Benim senden farkım yok ki, sen neysen ben de oyum. Bu memleket ne kadar seninse o kadar da benimdir. Senin ne hakkın varsa, benim de aynı hakkım olmalıdır. Eğer sen adaleti sağlamazsan o zaman sorunlar var olmaya devam edecektir. Bugün bu sorunun ismine sen başka bir şey diyebilirsin, yarın başka türlü uğraşmak zorunda kalacaksın. Eğer sen güçlü olmak istiyorsan bu sorunu çözeceksin. Eğer sen huzur bulmak istiyorsan bu sorunu çözeceksin. Eğer sen gerçekten kardeş olduğuna inanıyorsan bu işin edebiyatını yapmayı bırakacaksın kardeşliğin hukukunu yerine getireceksin. Söylediğimiz budur. Bunu yüksek bir sesle dile getireceğiz ve sorun çözülünceye kadar da talep etmeye devam edeceğiz.”

"Camiye giden genç uyuşturucuya kolay kolay bulaşmaz"

Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle olmayacağını ifade eden Yapıcıoğlu, “Şimdi uyuşturucuyla tek yönlü mücadele edemezsin. Sadece polisiye tedbirlerle, okul önlerinde torbacı avı yaparak sen bu işle mücadele edemezsin. Ara sokaklarda bu işi yapıyorlar. Bunu dünya, millet, sokak sakinleri görüyor. Bir tek emniyet mi görmüyor. Gençlerin uyuşturucuya bulaşmaması için sen tedbirler alacaksın. Onlara manevi eğitim vereceksin. Uyuşturucu konusunda hem gençleri hem de ailelerini bilinçlendireceksin. Uyuşturucu imalatının ve sınırlardan içeriye girmesinin önünü keseceksin. Ondan sonra bu minimuma inecek. Buna rağmen yapanları o zaman tut sen ağır cezalarla cezalandır. Fakat sadece sen torbacıları yakalayarak okul önlerinde tedbir alarak uyuşturucunun önüne geçemezsin. Bütün bunlar komple birlikte eş güdüm halinde yapılarak ancak gençlerimizi muhafaza edebiliriz. Bugün beni sevindiren bir manzara cami cemaatinin yarısından fazlası gençti. Camiye giden genç uyuşturucuya kolay kolay bulaşmaz. O yüzden ben buradan abilere amcalara bir ricada bulunayım: camide çocuklara kızmayın. Cami içerisinde yaramazlık yapsalar da onlara kızmayın. O caminin tozunu yutsunlar ki yarın bir gün o uyuşturucu satıcıların tuzağına düşmesinler.” şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi