Yapılan öğretmen ataması sonrası resmi işlemleri yapmaya gelen öğretmenler Savur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne akın etti. Milli Eğitim Müdürlüğü binasında uzun kuyruklar oluşturan öğretmenler evraklarını ilgili görevlilere teslim etti. Savur ilçesine atanan ve büyük bir heyecan içerisinde olduklarını dile getiren öğretmenler, "Savur daha önce internetten araştırdık. Çok güzel bir ilçe, sanki küçük Mardin diye konuştular.
 

Savur ilçesinde en büyük sıkıntı öğretmen sirkülasyonu olduğunu ifade eden, Savur İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdürrahim Demir ise yapılan öğretmen atamalarından dolayı memnun olduklarını söyledi. Demir, "2014-2015 eğitim öğretim yılında ikinci dönem başlamış oldu. Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olsun. 2015 Şubat atamalarında da ilçemize 84 öğretmen ataması yapıldı. Bu sayı ilçemizin ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak. Eğitimimize malumunuz sene başında ücretli öğretmenler ile başlamıştık. Şimdi 84 öğretmen ataması ile ne yazık ki bazı ücretli öğretmenlerimizin görevlerine son verilecek. Eğitim açısından yeni öğretmenlerimizin gelmesi Savur’daki eğitimimize büyük bir ivme kazandıracaktır. Yeni gelen öğretmenlerimize şimdiden hayırlı olsun. Yeni gelen öğretmenlerimizde büyük bir beklentimiz var. Öğretmenlerimizin gelişinde onlara çok yardımcı olduk. Kalacak yer konusunda, ulaşım konusunda ve müdürlüğümüzdeki işlemlerin hızlı olması açısından gerekli destekleri vermekteyiz. İlçemizde bulunan görevi arkadaşlar ve diğer öğretmen arkadaşlarımız yeni gelen öğretmenlerimize yardımcı oluyorlar. İnşallah en kısa zamanda öğretmenlerimiz göreve başlayacaktır. Bu açıdan da Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
 

Müdür Demir, resmi işlemlerin sona ermesiyle yeni atanan öğretmenlerin ilçe merkezi, belde ve köylerde göreve başlayacaklarını sözlerine ekledi. Savur İlçesinde Ev sıkıntısı çok. Lojman ihtiyacı bulunduğu ifade eden Demir,  Derslik sıkıntısı olarak Merkez imamhatip 18 derslik, İçgören ÇPL de 18 derslik, Kayacıklar İLKokulunda 4 derslik, Çınarönü okulunda 8 derslik, Erkuran’da 4 derslik ihtiyacı bulunmaktadır. İhtiyaç duyulan derslikler için 2015 yatırım programına alınaması için gerekli yazışmalar yapılmaktadır. Arsa sıkıntısı bulunmamaktadır. Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi