Musul Kentine bağlı Şengal (Sincar) bölgesinde IŞİD’in saldırılarından kaçan 50’e yakın Ezidi aile, Diyarbakır’ın Bismil Belediyesi Halil İbrahim Oruç Parkı’nda bulunan spor kompleksine yerleştirildi. İlçede Êzidî’ler için yardım kampanyası başlatıldı. 

Bismil ilçe belediyesi, İbrahim Oruç Parkı’nda bulunan spor kompleksine Şengal’den kaçıp gelenler için çadırlar kurdu.

4.20140911234217.jpg

5.20140911234236.jpg

BİSMİL İLÇE BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI ÇALIŞMALARI YERİNDE DENETLEDİ.

Bismil Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 300 Ezidi Bismil Belediyesi Halil İbrahim Oruç Parkı’nda bulunan spor kompleksinde kurulan çadırlara yerleştirildi.

Bismil belediyesi ekipleri tuvalet ve banyo için tesisat kurarken, ailelerin yerleşmesi için çadırlar kuruldu. Çadır alanda mutfak kuruldu. Ayrıca başta çocuk ve kadınlar olmak üzere travma yaşayanlara yönelik rehabilitasyon çalışmaları yürütecek mekanlar oluşturulacak. Kurulan Çadırlara şu ana kadar 300  kişi yerleştirilirken, Zabıta ekipleri de Çadır Kent’te güvenliği sağlıyor.

Bismil Belediye Eş Başkanı Resul Sarı, Şengal’den gelen ailelere “Hoş geldiniz” dedi.

İHTİYAÇ MALZEMELERİ TEMİN EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Bismil Belediyesi yaptığı açıklamada; İŞİD çeteleri zulmünde kaçan Ezidi yurttaşlara tüm imkânlarını seferber ettiklerini ifade edilerek, Şengal’den gelen halkın çok acil temel ihtiyaç malzemesi bulunduğunu bildirdi. İhtiyaç duyulan belli başlı malzemeler şöyle: “Yatak, battaniye, nevresim, çarşaf, kilim, çocuk bezi, kadın erkek kıyafetleri, çorap, havlu, terlik, ayakkabı, deterjan, şampuan, saç kremi, sabun, dış fırçası, diş macunu, kuru fasulye, nohut, pirinç, bulgur, sıvı yağ, süt, çocuk maması.”

6.20140911234301.jpg

Acil ihtiyaç malzemeleri Bismil Belediyesi Belediye önünde kurulan yardım çadırlarına vatandaşlar tarafından yardım ediliyor. Bismil Belediyesi Zabıta Müdürü Veysi Güneş, Gıda, yiyecek, içecek ve giyecek gibi birçok temel yaşam malzemenin toplandığı yardım kampanyasında parka yerleştirilen Êzidî ailelerine dağıtıldı. dedi.

 Hasta olan kadın ve çocuklar Bismil Devlet Hastanesine götürülerek tedavi ettirilen Êzidî aileler için oluşturulan komisyonlar tarafından 24 saat nöbetler şeklinde günlük ihtiyaçları karşılanılıyor.

 7.20140911234318.jpg

 

Editör: Haber Merkezi