Ülkelerindeki savaş nedeniyle Irak ve Suriye’den kaçarak Diyarbakır’a gelen savaş mağduru sığınmacıların sorunlarının çözülmesine yönelik Diyarbakır Valiliğinin koordinatörlüğünde seferberlik başlatıldı. 
 
Savaş mağduru sığınmacıların sorunlarının çözümü için Diyarbakır’da yürütülen çalışmalar, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay’ın da katıldığı toplantıda masaya yatırıldı. 
 
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve kamu kurum müdürleri katıldı. 
 
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır’daki savaş mağdurlarının sorunlarının çözümü için bir ekip oluşturulduğunu belirterek, “Bilindiği gibi ilimize gelen savaş mağduru insanlar var. Bu insanlar için bir ekip oluşturuldu. Bu ekip,  ilk günden itibaren mağdur kardeşlerimizin kaldıkları yerleri ve burada sıkıntılarının giderilmesi için gereken tedbirleri, özellikle sağlık ihtiyaçlarının karşılanması noktasında belli tespitler yapmaya çalışıyor. Bu yapı içerisindeki savaş mağduru insanlar, ülkelerini, topraklarını terk ederek ölümle kucak kucağa, çoluk çocuklarıyla bir kaçış yaşamaktalar. AFAD başkanımız ile ilimizde ve bölgemizde bu insanlara yapılan hizmetleri, sorun ve sıkıntıları ve çözüm önerilerini konuşmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.” dedi. 
 
‘22 kampta 220 bin mağdur vatandaş var’ 
 
AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ise Diyarbakır’da yapılan özverili çalışmalar için ilgililere teşekkür ettiğini belirtti. Oktay, “Biz Türkiye olarak bu olayların yabancısı değiliz. 2011 Nisan ayında Hatay’da başlayan süreç sonrasında bugün itibariyle 22’ye ulaşan kamp sayısı ve 220 bin vatandaşımız bu kamplarda ağırlanıyor. Bizler de sorunları yerelden, sizlerden dinleyip kalıcı çözüm bulmak için bugün buraya geldik.” ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi