Fransa Senatosu, 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasa teklifini kabul etti.

Bu gelişmelerin üstüne Sarkozy'den ilk açıklama da geldi. Sarkozy yaptığı açıklamada; "Yasa özellikle hiçbir ülkeyi hedef almıyor. Ortak çıkarlarımız doğrultusunda hareket edin." dedi.

YASAYI 15 GÜN İÇİNDE ONAYLAYACAK

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı, 15 gün içinde, dün Senatoda kabul edilen yasanın Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından onaylanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan basına yapılan açıklamada, Senatonun dün yasayı onaylamasını ardından, normal süre olan 15 gün içinde Sarkozy'nin yasayı onaylayacağı bildirildi.

SARKOZY: GÜNLERİM SAYILI

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Nisan ayında yapılacak seçimlerde fazla şansının olmadığını söyledi.

Fransa medyasının haberine göre, haftasonu Fransız Guyanası'na yaptığı ziyarette yardımcılarına, "Kariyerimin sonuyla karşı karşıyayım." dedi. Fransa Cumhurbaşkanı, seçimleri kaybetmesi durumunda siyaseti bırakacağını da ifade etti. Le Monde ve Le Figaro gazetelerine göre Sarkozy, "Hayatımı tamamen değiştireceğim. Bundan sonra benim hakkımda haber görmeyeceksiniz." şeklinde konuştu.

Yardımcıları ise Sarkozy'nin söylemek istediği şeyin, "Kazanmak istiyorum ama kaybedebilirim de..." olduğunu öne sürdü.

Senato'da dün kabul edilen Ermeni tasarısı,Sarkozy'nin kötü tabloyu lehine çevirme amaçlı bir seçim manevrası olarak görülüyor.


 

Editör: Haber Merkezi