Diyarbakır-Mardin karayolunda seyir halinde iken önüne çıkan eşeğe çarpmamak için direksiyon kırıp, şarampole yuvarlanan ve emniyet kemeri sayasinde çizik bile almadan araçtan çıkarılan kadın mimar Tuba Özlü'ye ilk müdahaleyi yoldan geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve korumaları yaptı. Mimar Özlü'nün ailesine kazayı telefonla haber veren ve başından bir an ayrılmayan Baydemir, kendisine ambuluns ile Mardin'e gönderdi.

Diyarbakır'dan Mardin'e giden ve TOKİ'de mimar olarak çalışan Tuba Özlü'nün kullandığı 21 FN 069 plakalı otomobilin önüne Mardin'e 36 kilometre kala aniden bir eşek çıktı. Özlü, hayvana çarpmamak için direksiyonu kırınca araç takla atıp şarampole yuvarlandı. Ters dönen araçtan bağladığı emniyet kemeri ve hava yastığının patlaması sonucu bir çizik dahi almadan kurtulan mimar Özlü'ye aynı yolda seyir halinde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve korumaları ilk müdahale etti. Genç kadını araçtan çıkaran ve yol kenarında serdikleri bir battaniye üzerine yatıran Baydemir ve korumaları daha sonra ambuluns çağırdı.

Ambulans gelene kadar mimar Tuba Özlü ile ilgilenen Baydemir, telefonla ailesine haber verdi ve genç kızın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Genç kadın ambulans gelince yine Baydemir ve arkadaşları tarafından ambulansa taşınarak Mardin Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Kazaya neden olan eşek yol kenarında otlanmaya devam ederken, genç mimar Tuba Özlü, Baydemir'e teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi