Üç hafta önce Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde mera alanını keşfe giden Eyyübiye kaymakamlığına bağlı personelleri ve jandarmalara saldırıda bulunan Sabri Günbegi hakim karşısına çıkıyor. 

‘Dolandırıcılara en ağır cezanın verilmesini istiyoruz’

Olay günü silahlı saldırıda babasının yaralandığını söyleyen Celal Günbegi’nin çocukları şunları söyledi “Asırlardır, Payamlı nahiyesinde ikamet ediyoruz. Bizim ve komşu köyümüzün ortak mera alanında köylüler, hayvanlarını otlatıyor. Üvey amcam olan ve birçok suç dosyası bulunan Halil Günbegi ile çocukları,İbrahim, Celalve Sabri Günbegi bütün köylünün hayvanlarının otlandığı mera alanını işgal ettiler. Babam da mağdur olduğundan dolayı bu işgali önlemek için daha önce yetkili mercilere şikâyette bulunmuştu.11.06.2020 tarihinde Eyyübiye Kaymakamlığının personeli ile jandarma ekipleri keşif için mera alanına geldiler. Halil Günbegi’nin ve çocukları,Şehit haberlerinin geldiği bu günlerde mera alanına keşif amaçlı gelen jandarma ile kaymakamlık personeline silahlı saldırıda bulundu. Jandarmaya kurşun sıkan Sabri ve onları darp eden Halil ve çocukları Celal ile İbrahim, babamı ve uzman jandarma personellerini yaraladı. Babamı daha önce 11 Mart 2020’de organize sanayi bölgesi karakolunun nizamiye kapısında öldürme teşebbüsünde bulunmuşlardı. Babamı karakolda öldüremeyince de bu kez mera alanında öldürmeye çalıştılar. Babamın öldürülmesini engelleyen jandarmaya minnettarız.

Devletin yetkililerine buradan sesleniyorum. Jandarmaya ve Kaymakamlık personeline kurşun sıkan, darp eden ve merayı gasp ederek terörist vari yöntemler kullanarak bizlerin hayvancılığı ve tarımsal faaliyet yapmamızı engelliyorlar. Hakkında birçok suç dosyasıbulunan, cezaevinde olmasına rağmen defalarca babamı ve bizleri ölümle tehdit edip 600 dönümlük arazimizi ektirmeyen, köylünün ortak merasını zorla kullanan, devleti dolandıran, Kahraman Jandarmamıza kurşun sıkan ve darp eden bu kişilere devletimizinhak ettikleri cezayı vermelerini ve bunların dosyalarının sümenaltı edilmemesini istirham ediyoruz” dedi.

İhlas Haber Ajansının 14.7.2009 tarihli Balıkesir’de ‘’neşter’’ operasyonu haberine göre özetle; Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, gelen bir ihbar üzerine harekete geçmiş ve "Neşter" adlı operasyonda eski SSK hastanesi olan Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde görevli M. A. isimli memur gözaltına alınmıştı. Çeşitli ünlü sigorta şirketlerinin acenteleriyle de temasta olan M.A.'nın sigorta takipçilerine de kaza geçirmiş özel hastalar bularak iş verdiği belirlendi. Ortopedi, göz ve psikolojik rahatsızlığı bulunan hastalara gerçek özür oranlarının üzerinde rapor hazırlatıldığı iddia edildi.

Devleti birçok kez zarara uğratan, birçok dosyası olup onlarca dosyadan ceza almasına rağmen her seferinde bir şekilde az cezalar alarak dışarı çıktığı iddia edilen Halil Günbegi ve çocuklarının, Şanlıurfa'da vatandaşların mallarına el koyması ve geçtiğimiz haftalar da planlı bir şekilde jandarmaya silahlı saldırıda bulunması ve jandarmaları darp etmelerinin ardından o bölgede yaşayan vatandaşlar devletin yetkili makamlarına seslenerek, şahısların cezalandırılmasını talep ettiler.tigrishaber 

 

Editör: Haber Merkezi