Cesedi görmek isteyenler ve cinayet şüphelilerinin olay yerinde olduğunu düşünen Korak'ın öfkeli yakınları polis tarafından güçlükle engellendi. Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden 2 kişi ise, öldürülen Korak'ın tefecilik yaptığını ileri sürüp, olayın bir anlık öfkeden kaynaklandığını ileri sürdü.

Zahireciler Borsası'nda ticaretle uğraşan 4 çocuk babası Ahmet Korak, geçen cumartesi günü işyerinden ayrıldı. Korak, akşam saatlerinde kendisini telefonla arayan yakınlarına, arkadaşları ile Adana'ya gittiğini söyledi. Pazar günü eve dönmeyen Korak'ın telefonlarının da kapalı olması üzerine tedirgin olan yakınları, polise giderek kayıp müracaatında bulundu.

POLİS ŞÜPHELİLERİ BELİRLEDİ

Kayıp olan Korak'ın bulunması için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bu kişinin cumartesi günü işyerinden ayrıldığını belirledi. Bölgedeki kamera kayıtlarını incelemeye alan polis, Korak'ın yanındaki 2 kişiyle kent merkezindeki bir petrol istasyonundan akaryakıt aldığını saptadı. Akaryakıt alınan otomobilin plakasını belirleyen polis, yaptığı incelemede otomobilin kiralandığını ortaya çıkardı. Oto kiralama şirketine giden polis, aracın 28 yaşındaki Mahmut Altıntaş ve 25 yaşındaki Vehbi Arslan tarafından kiralandığını belirleyerek, bu kişileri bulmak için çalışma başlattı.

2 TABANCA BULUNDU, ŞÜPHELİLERE ULAŞILAMADI

Pazartesi günü kimliği saptanan şüpheliler; ev, işyeri ve gidebilecekleri adresler aranmasına rağmen bulunamadı. Bu sırada polis, 2 şüphelinin son olarak gittiği bir oto yıkamacıda yaptığı aramada 2 tabancaya ulaştı. Tabancalara ulaşmasının ardından kaybolan Koruk'un cinayete gitmesinden kuşkulanan polis, 2 şüpheliyi bulmak için çalışmasını yoğunlaştırdı.

ŞÜPHELİLER TESLİM OLDU, CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Polisin aradığı şüpheliler Mahmut Altıntaş ile Vehbi Arslan, bugün öğle saatlerinde Harran İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Burada polise ifade veren 2 şüpheli, kaybolan Korak'ı öldürdüklerini itiraf etti. Bu itiraf üzerine Harran'a giden Cinayet Bürosu polisleri, 2 şüpheliyi alarak Şanlıurfa'ya getirerek sorgulamaya başladı.

'FAİZCİYDİ, TARTIŞINCA ÖLDÜRDÜM'

Sorgulanan şüphelilerden Mahmut Altıntaş, meyve-sebze satışı yaptığını ve 2 yıl önce ölen Ahmet Korak'tan 50 bin lira borç para aldığını belirterek, şunları söyledi

2 yıl boyunca 650 bin lira para ödememe rağmen bir türlü borcum bitmedi. Ahmet, bana sürekli borcumu geciktirdiğim için faiz eklediğini söylüyordu. Son olarak cumartesi günü bana 53 bin lira borcum kaldığını söyledi. Ben de, kendisine borcumu ödeyeceğimi söyledim ve buluştuk. Kendisine 53 bin lira parayı verdim ve senedimi aldım. Daha sonra kendisine Adana'ya eğlenmeye gideceğimi söyleyerek, gelmesi teklifinde bulundum. Kabul edince Vehbi'yi de yanımıza alıp Adana'ya gittik. Gece eğlendik ve sabah dönmek için yola çıktık. Şanlıurfa'ya geldikten sonra bağlantı yolu olan Mardin otoyolunda ilerlerken Vehbi tuvaleti geldiğini söyleyip araçtan indi. Bu sırada Ahmet ile aramızda faiz nedeniyle tartışma çıktı. Bana tabanca çekince, ben de tabancamı çektim ve ateşledim. Ben onu vurmasam, o beni vuracaktı. Peş peşe ateş ettim ve sonra otomobilden indirip Vehbi'nin de yardımı ile yol kenarına bıraktım. Onun ve benim tabancamı bir arkadaşa bıraktıktan sonra arandığımızı öğrenince teslim oldum.

Şüphelilerden Vehbi Arslan da, cinayetin arkadaşı Mahmut Altuntaş tarafından işlendiğini kendisinin sadece cesedin atılmasına yardım ettiğini söyledi.

ŞÜPHELİLER CESEDİN YERİNİ GÖSTERDİ

Cinayetin itirafının ardından şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile cesedi göstermeleri için olay yerine götürüldü. Çok sayıda polisin de eşlik etmesiyle Şanlıurfa-Mardin otoyolunun 23. kilometresine getirilen 2 şüpheli, yol kenarına attıkları cesedi gösterdi. Burada savcıya da olayı anlatan 2 şüpheli, daha sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisler de, olay yerinde inceleme başlattı.

ÖLEN KORAK'IN AŞİRET ÜYELERİ AKIN ETTİ

Yaşananların ardından cinayeti haber alan Ahmet Korak'ın yakınları da cesedin bulunduğu alana akın etti. Peş peşe otomobil ve minibüsler ile olay yerine akın eden ölen Korak'ın yakınlarını polis engellemekte güçlük çekti. Yüzlerce kişinin gelmeye başladığı otoyolda trafik akışı dururken, yoğunluk üzerine bölgeye takviye polisler sevk edildi. Onlarca çevik kuvvet polisi, cesedi görmek isteyen Korak'ın yakınları ile bağlı bulunduğu Arap kökenli Ciriç aşireti mensuplarını engellemekte güçlük çekti. Cesedin bulunduğu alana yaklaşılmasını engelleyen polis ile aşiret üyeleri arasında arbede yaşanırken, bazı kişiler de ellerine aldıkları taşlar ile olay yerinde olduğunu düşündüğü şüphelilere saldırmak istedi. Öfkeli kalabalık güçlükle engellenirken, ceset ölen Ahmet Korak'ın babasına teşhis ettirildi. Baba İsmail Korak, teşhis için gittiği cesedin başında sinir krizi geçirdi.

Olay yerinde yapılan inceleme sonrası polis, arazideki cesedi otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi. Cesedin olay yerinden götürülmesi ile birlikte yüzlerce yakını da morga akın etti. Yoğunluk üzerine polis hastanede geniş güvenlik önlemi aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması süren 2 şüphelinin, yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi..

Editör: Haber Merkezi