Şanlıurfa'da, tarım işçisi iki aile arasında 3 ay önce başlayan tartışma bugün 150 kişinin katılımıyla silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgada 2'si silahla olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Onlarca polisin müdahalesi ile güçlükle bastırılan kavga sonrası çok sayıda kişi de gözaltına alındı.

Kavga, saat 21.30 sıralarında Osmanlı Mahallesi'nde meydana geldi. Tarım işçisi olan Akşin ile Çakırca ailesi fertleri, 3 ay önce çalışmak için gittikleri Yozgat'ta kız alıp verme meselesi yüzünden tartıştı. Tartışma nedeniyle husumetli olan birbirine komşu 2 aile, bu akşam aynı gerekçeyle yeniden karşı karşıya geldi. Mahalle sakinlerinin araya girmesiyle engellenen kavga, her iki aile fertlerinin olayı yakınlarına haber vermesinin ardından yeniden alevlendi. Akşin ve Çakırca ailesi mensuplarının yaşadığı sokağa gelen yakınları, sözlü olarak tartıştıktan sonra birbirlerine taş ve sopalar ile saldırdı. Ortalık savaş alanına dönerken, bazı kişiler kavga sırasında silahlarını ateşledi.

YÜZLERCE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Mahalle sakinlerinin engel olamadığı kavga polise ihbar edildi. İhbar üzerine olay yerine giden polisler de, kavgayı bastıramayınca telsiz anonsu ile takviye isteğinde bulundu. Çağrı üzerine olay yerine çok sayıda resmi, sivil ve özel harekat polisi zırhlı araçlar ile sevk edildi. Yüzlerce polis, geldiği ellerinde coplar ile girdikleri sokakta kavga eden kalabalığı dağıttı. Bu sırada polis amirleri sık sık megafon ile sokakların boşaltılıp, herkesin eve girmesi konusunda çağrı yaptı. Kavga sonrası sokak taş tarlasına dönerken, park halindeki bazı otomobillerin ve evlerin camlarının kırıldığı görüldü.

POLİS MAHALLEYİ ABLUKAYA ALDI

Yaşanan gerginliğin sürmesi üzerine polis, kavgalı ailelerin yaşadığı sokak ile Komiser Şakir Caddesi'nde geniş güvenlik önlemi aldı. Cadde üzerinde bulunan işyerlerini boşaltıp kapattıran polis, sokakta bulunanları da kapılarını kapatıp dışarı çıkmaması konusunda uyardı. Bu sırada, olay yerinde otomobiline binen ve aracı ile kaçmaya çalışan bir kişi de polisler tarafından yakalandı. Otomobilinden indirilen şüpheli gözaltına alınırken, araçta yapılan aramada ise suç unsuruna rastlanmadı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yaşanan gerginliğin sonlanması ve kalabalığın dağıtılmasının ardından polis, kavgaya karışan ve yakınlarının yanında gizlenen kişileri de tek tek gözaltına aldı. Polislerce gözaltına alınan şüpheliler, üst aramasının yapılmasının ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu sırada kavga sırasında silahla bacaklarından yaralanan ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisine başlanan 23 yaşındaki Tahir Çakırca ile 31 yaşındaki Mustafa Akşin'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kavgada, taşlara hedef olarak hafif yaralanan 7 kişi ise ayakta tedavilerinin yapılmasının ardından gözaltına alındı.

Yaşananların ardından kavgaya karışanlar Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmaya başlarken, polis yeni bir olay yaşanmaması için mahallede güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

 

Editör: Haber Merkezi