Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'ndeki bir koğuşta kavganın ardından çıkan yangında hayatını kaybeden 13 kişiden 10'unun cenazesi, otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.
Önceki gün meydana gelen olayın ardından Gaziantep Otopsi Merkezi'ne getirilen 13 kişiden alınan DNA örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çalışmayı tamamlayan Gaziantep Otopsi Merkezi yetkilileri, cenazelerin karışmasını önlemek için ailelerden de destek aldı.
Aileler, yakınlarına ait olduğunu tespit ettikleri cenazeleri imza karşılığı teslim aldı. 10 kişinin cenazesinin ailesine teslim edildiği ve şu ana kadar yakınları otopsi merkezine gelmeyen Yunus Eşkili, Mehmet Arslantay ve İmam Bakır Tek'in cenazesinin de daha sonra teslim edileceği belirtildi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de işlemlerin tamamlanmasının ardından cenaze sahipleriyle görüştü.
Ailelere başsağlığı dileyen Peker, cenazelerin DNA yoluyla kimlik tespitinin yapıldığını, devletin bu konuda seferber olduğunu söyledi.

-''Ailelerin tepkisi''-

Cezaevindeki yangında oğlunu kaybeden Mehmet Satış, üzüntüsünün büyük olduğunu ifade etti.
Satış, şöyle konuştu:
''Benim yüreğim yanmış, dava açacağım. Ölüm pahasına da olsa beni de cezaevine koysalar, beni de yaksalar, bunun peşini bırakmayacağım. Devlet bunu açıklamazsa, gerekirse uluslararası mahkemeye de başvuracağım. Diyorlar ki ondan dolayı isyan çıkmış, kavga eden kişiler gündüz kavga etmişlerdi, bu insanları niye yan yana koyuyorlar o zaman-'' diye konuştu.
Suphi Köksal'ın amcasının oğlu Murat Köksal da büyük acı yaşadıklarını ifade ederek, konuyla ilgili muhatap bulamadıklarını öne sürdü.
Köksal, ''Her kafadan bir ses çıkıyor, doğru ve net bilgi alamıyoruz. Amcamın oğlu ailesiyle görüştüğünde, cezaevinin fiziki sıkıntısını dile getiriyordu. Olay protesto gibi olmuş, ama burada kapılar açılsaydı, anında müdahale olsaydı, olayın boyutu bu derece olmayabilirdi'' diye konuştu.
Ailelerine teslim edilen cenazeler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait nakil aracıyla Şanlıurfa'ya gönderildi.

Muhabir: Adem Yılmaz - Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş
Yayıncı: İsmail Fidan / Berin Alpaslan

Editör: Haber Merkezi