Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde düzenlenen törenle 4'üncü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışı yapıldı. Açılışa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik, Vali  Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı  Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı  Fevzi Demirkol ile  Şanlıurfa milletvekilleri ve çok sayıda Bismil çiftçiside katıldı."

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik, Start Fuarcılık tarafından  Şanlıurfa'da açılan fuarda milli tarımın önemine vurgu yaparak,  Şanlıurfa'da ürünlerin marka değeri taşıması için laf üretmenin değil, iş üretmenin gerektiğini söyledi.  Yeni fuar alanı bir yıl içerisinde hazır olacak"

2017-04-12-photo-00000002.jpg

"Milli tarım politikasının çiftçi ve üreticiler tarafından iyi benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan  Faruk Çelik, tarımın hiçbir zaman stratejisinin eskimeyeceğini söyledi.  Bakan Çelik, " Türkiye çok ciddi bir tarım potansiyeline sahip.  Hedeflerimiz var tarımda 150 milyar dolarlık tarımsal hasıla, 40 milyar dolarlık tarımsal ihracat gibi hedeflerimiz var. Bu hedeflerin gerçekleşmesi laf ile olmaz. Hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz için hepimizin üzerine düşmesi gerekenleri yapması gerekiyor. Yani bilinçli bir tarıma, milli tarım olmazsa olmazımızdır. Nasıl milli eğitimsiz eğitim olmaz, tarımda da aynı şekilde milli bir tarım politikası uygulamazsanız safranıza koyacak AŞ ve ekmek bulamazsınız. Dedi.

Fuara katılan Bismilli çiftçilerde Ömer Çalın, fuardaki izlenimleri anlattı. Çalın, Fuarda toprağın önemine değindi.

Çalın Fuarda kısaca Bakan Faruk Çelik şu konular anlattı.. Toprak elden gidiyor bakınız. En çok övündüğümüz özeliklerimizden birisi tarım tarımı tarım yapan toprağımız  Mezopotamya coğrafyasıdır. Bu coğrafyada siz eğer tarımı korumazsanız gelecekten bahsedemezsiniz. 20 yıl sonra farklı bir güneydoğu karşı karşıya kalırsınız"diye konuştular.

Çalın Bakan Faruk çelik’e Bismilin Organize sanayi bölgesine ihtiyaç olduğunu "Bölgede ürünlerin marka değeri kazanması için gıda OSB'sinin Bismil’de de kurulması gerektiğini anlattığını belirtti.

2017-04-12-photo-00000004.jpg2017-04-12-photo-00000003.jpg

Editör: Haber Merkezi