Filmde teknik anlamda da pek çok ilki görmek mümkün. 'Motion Capture' (hareket yakalama) tekniğiyle Türkiye'de yapılmış ilk uzun metraj 3D animasyon olma özelliği taşıyan "Allah'ın Sadık Kulu: Barla"yı Esin Orhan yönetti.

3D

Filmde karakterlerden mekâna, tüm figürler üzerinde uzun uzun çalışılarak, gerçekliğine azami özen gösterildi. Said Nursi ve talebeleri, tamamen orijinal fotoğraflarından faydalanılarak üç boyutlu olarak perdeye yansıyacak.

FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

Hikâyenin senaryo metninden sinema perdesine taşınması aşamasında 2 yıl boyunca 70 makinelik render çiftliğindeki çalışmalar dikkat çekiyor. 300 Sun Microsystems iş istasyonunun bulunduğu bir fabrika olan render çiftliğinde her sahnenin bilgileri kare kare piksellere dönüştürülüyor. Piksellere dönüştürülen bu sahneler filme hazır hâle getiriliyor. Render çiftliğinde yapılan "render etme" süreci bir kare başına 5 saate kadar sürebiliyor.

Müzikler Budapeşte Senfonisi'nden

Projenin müzikleri Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafından, kompozitörlüğü ise Aria Müzik'ten Cengiz Onural, Bora Ebeoğlu tarafından yapıldı. Post Prodüksiyon'da Türkiye'nin, alanında en büyük şirketlerinden biri olan 1000Volt'un imzası bulunuyor.

Özen Film tarafından dağıtılacak filmin ilk ana kopyası ise ARRI laboratuvarlarında basıldı.

4 Kasım'da gösterime girecek

4 Kasım'da gösterime girecek olan Allah'ın Sadık Kulu: Barla, yurt çapında 200 kopya olarak seyirciyle buluşacak. Kaynak: Ensonhaber

Editör: Haber Merkezi