Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmümde Kararname 29 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararların arasında araç sahiplerini ilgilendiren önemli maddeler yer alıyor.

Kanun Hükmünde kararname ile Karayolları Trafik Kanununda önemli değişiklikler yapıldığını söyleyen Bismil Şoförler Ve Otomobilciler Odasında yapılan açıklamada, “676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmümde Kararname ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda önemli değişiklikler yapıldı.” 

TÜRKİYE ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER FEDERASYONU BAŞKANI FEVZİ APAYDIN YAZISI

Federasyonumuz ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yoğun ve ısrarlı takipleri sonucu 29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 676 sayılı KHK ile Karayolları Trafik Kanununda yapılan değişiklik ile; 

1)Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan ve kullananlara 5.000 TL'sı idari para cezası verilerek araç trafikten men edilecek ayrica resmi belgede sahtecilikten cezalandırılacaktır.

2)Basılı kağıtlarla tescil plakalarının yetkilendirilenler dışında basımını veya dağıtımını yapanlara 10.000 TL idari para cezası verilecek ve bu kişiler resmi belgede sahtecilikten cezalandırılacaktır.

Vatandaşlarımızın cezaya maruz kalmaması için başkanlarımızın bilgilendirme yapmaları hususunda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ederim.

 Fevzi APAYDIN

TŞOF BAŞKANI

Editör: Haber Merkezi