Riskli bölge ilan edilen Şirinevler Mahalllesi'nde sokaklar bile satışa çıkarıldı

 2004 yılında gaz sıkışması sonucu meydana gelen ve üç kişinin ölümü ile sonuçlanan patlama sonrası "Riskli Bölge" ilan edilen ve 7 yıldan bu yana yoğun göçün yaşandığı Şirinevler Mahallesi'nde kaçış sürürken, bir vatandaş çok sayıda evinin bulunduğu sokağı bile satışa çıkardı. Şirinevler Mahallesi 1412. Sokak'da yer alan evlerinin tamamını satışa çakıran Metin İnançlı adında ki vatandaş, sokağın hemen başına "Sokaktaki Evler Satılıktır" levhasını asarak, çıkmaz sokak içinde bulunan 6 evin satılık olduğunu duyurdu.

"SATIP GİDECEĞİM"

Sokak içinde bulunan tüm evlerini sattıktan sonra riskli bölge ilen edilen Şirinevler Mahallesi'ni terk edeceğini söyleyen Metin İnançlı ayrıca ekonomik yönden de bir gelir elde etmek istediğini açıkladı. Birinci Caddede dönercilik yapan Metin İnançlı, evlerini uygun fiyata satacağını da ifade etti.

ZÜGÜRT AĞA FİLMİ GERÇEK OLDU

Ünlü sinema oyuncusu Şener Şen'in baş rolünü paylaştığı "Zügürt Ağa" filminde de Şener Şen'in de köyünü satlığa çıkardığını bu nedenle evlerini satan vatandaşın da bu filmden esinlenerek, sokağı satışa çıkarmış olabileceğini söyleyen mahalle sakinleri; "Zügürt Ağa filmi gerçek oldu, Sügürt Ağa köyünü satışa çıkardı, Batman'da da sokak satışa çıkarıldı. Trajik komik bu olaya Batman'da ilk kez tanık oluyuruz" diyerek, kısa da olsa duygularını dile getirdiler.

SOKAĞIN EDERİ 400 TL

Satışa çıkarılan evlerin bulunduğu çıkmaz sokağın değeri 400 olarak belirlenirkin, "Sokaktaki Evler Satılıktır" levhasının asıldığı 1412. sokağın, Belediye hizmet binasına sadece 300 metre uzaklıkta olması dikkat çekti.

Batmanpostası

Editör: Haber Merkezi