Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, düzenlediği basın toplantısında, e-reçete ve avuç içi damar izi uygulamalarıyla gelecek yenilikleri anlattı.

e-reçeteyle hekimin elektronik ortamda kaydettiği reçeteyi SGK'nın Medula Sistemi üzerinden eczanelere göndereceğini belirten Acar, iş yeri ve kurum hekimleri ile Medula Sistemini kullanmayan sağlık kurumlarının e-reçete yazamayacağını, eczanelerde hazırlanan ve yurt dışından getirilen ilaçlar ile yurt dışı sigortalılarının reçetelerinin e-reçete ile verilemeyeceğini söyledi.

Tüm Türkiye'de geçilecek

Hekimleri ve sağlık kurumlarını e-reçete ile ilgili gerekli önlemleri alması konusunda uyaran Acar, ''1 Temmuz 2012 itibarıyla tüm Türkiye'de e-reçete uygulamasına geçilecektir." diye konuştu.

Avuç içi damar izi uygulaması

SGK Başkanı Acar, hastanelere yapılan başvuruda kimlik doğrulamada avuç içi damar izi yöntemine geçilmesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Sistemin, hastaların kimlik numarasının avuç içi damar iziyle eşleştirilerek doğrulanması üzerine kurulu olduğunu anlatan Acar, bununla suistimallerin önlenmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Fatih Acar, ''SGK olarak avuç içi damar izi yöntemiyle kimlik doğrulama sistemi uygulamasına 1 Temmuz itibarıyla ilk etapta Konya'da başlayacağız" dedi.

Sistemin dünyada örnek bir uygulama olacağını vurgulayan Acar, 6 yaşına kadar çocuklar, elleri olmayanlar, avuç içi damar bütünlüğü bozulanlar, acil hastalar, serabral palsi, üst ekstremite felci gibi nedenlerle el hareketlerini kontrol edemeyenlerin bu uygulamaya dahil edilmeyeceğini bildirdi.

A.A

 

Editör: Haber Merkezi