Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu İl Diyarbakır temsilcisiyle birlikte "7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası" münasebetiyle sağlıklı yaşam, bisiklet sürme ve yürüyüş etkinliği düzenlediklerini belirten Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar, sağlıklı yaşamının yolunun sağlıklı fiziksel egzersizden geçtiğini belirtti.

Bisiklet sürme ve yürüyüşü Kayapınar İlçesinde bulunan Mahabat Bulvarı 75 Metrelik Caddesi üzerinden başlayarak Dağkapı Şeyh Said Meydanı'nda son buldu.

Etkinliğe Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar, Türkiye Bisiklet Federasyonu Diyarbakır il temsilcisi Ali Alioğlu ve Kalbin İçin Pedal Grubu katıldı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "7 Nisan Sağlıklı Yaşam Haftası" kapsamında Diyarbakır il Sağlık Müdürlüğü ve Bisiklet Federasyonu il temsilcileriyle birlikte sağlıklı yaşam bisiklet yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Avar, "Son dönemlerde özellikle kronik hastalıklarda artış görünmektedir. Bunula birlikte diyabet, kalp damar hastalıkları çok fazla görülüyor. Artan yaşam süresiyle beraber son dönemde çok fazla görülmekte olup, bunu önlemenin temel yolu sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteden geçiyor. Biz de bütün halkımıza günde en az 30 dakika fiziksel bir etkinlik yapmalarını istiyoruz. Bunları yaptıkları takdirde ilerde kronik hastalıklardan korunma şansları yüksek olur. Sağlıklı yaşamının yolu sağlıklı fiziksel egzersizden geçer." dedi.

Editör: Haber Merkezi