Sağlık Bakanı Koca, Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu.

Coronavirus'le 9 haftalık mücadelenin sonuçlarının alındığını söyleyen Koca, salgında düşüş yaşandığını ifade etti.

Yeni vaka sayılarının binin altına düşmesi halinde bunun nihai bir başarının işaret fişeği olacağını söyleyen Koca, "Hastalık sebebiyle kaybettiğimiz insanlar var. Hiç kaybımızın olmayacağı günlerin de geleceğini düşünüyoruz. Biz umutsuz tek gün yaşamadık. Gelinen noktada bu umut tedbirlerin en az meşakkati içereceği sonuca odaklanmıştır." dedi.

Dünyanın, virüsün ne zaman biteceğine dair tarih veremediğine işaret eden Koca, bu nedenle hayatı yeniden planladıklarını ifade etti.

"Bayramı çok dikkatli geçirmeliyiz"

Bakan Koca, "Virüsün karşılaştığımız kişilerden kimin taşıdığını bilemeyeceğimiz için yeni hasta sayısının azalması sizin için güvence değildir. Sokağa maskesiz çıkılmamalıdır. 1,5 metre sosyal mesafe kuralına uyulmalıdır. Size bayram günleri için veremediğim haberleri daha ilerisi için verebilirim. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. Bayramı çok dikkatli geçirmeliyiz. Bayram günleri virüsün yeniden yayılma günü olmamalı. Bu bayramı eski bayramlar gibi kutlarsak hastalığın tırmanışa geçtiği günlere dönebiliriz." diye konuştu.

Koca, bayram günlerinde evde kalınmasını, ziyarete gidilmemesini, anne babalarla tehlikeli yakınlık kurulmamasını, telefonla aranıp güzel sözler söylenmesini önerdi.
 

Editör: Haber Merkezi