Elektrik faturalarında yeni dönem başladı. Yetkililerin belirttiğine göre EPDK tarafından elektrik faturalarının sadeleştirilerek tüketicilere özgü bilgileri esas alan basit, anlaşılabilir, kolay fatura uygulamasına geçildiği bildirildi. Vatandaş, elektrik faturalarının sadeleştirilmesinin sevindirici olduğunu ama asıl mağduriyeti oluşturan şeyin elektrik faturalarındaki fahiş vergiler olduğunu söyledi.
Faturaların en az üçte birinin vergi olduğunu vurgulayan Bismil’deki vatandaşlar, kendi tükettikleri elektriğin parasını vermek istediklerini, kendilerine ciddi ekonomik yük bindiren haksız vergilerden bıktıklarını, mağduriyet yaşadıklarını söylediler.
Yetkililere seslenen vatandaşlar, elektrik faturalarındaki fahiş vergilerin, haksız katma paylarının kaldırılmasını, ya da en azından düşürülmesini talep ettiler. 
"Faturanın yarısından fazlası vergidir"
Elektrik faturalarının gereğinden çok daha fazla geldiğini dile getiren vatandaşlardan Arap Çetin, Normal faturamı kontrol ettiğimde 70 TL civarı tüketim var ama fatura 130 TL ve üzeri geliyor. Faturanın yarısından fazlası vergidir. Bu konuda şikâyetçiyiz. Bir düzenleme yapsalar iyi olur. Sadece tükettiğimiz elektriğin parasını vermek istiyoruz. Vergiler indirilsin dedi.

 

Editör: Haber Merkezi