Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, 13 Mart 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Karar çerçevesinde bütün yurtta saatler, 25 Mart Pazar günü saat 03:00'te bir saat ileri alınacak. Saatler, 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 04.00'teyse tekrar geri alınacak.

Yaz saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. Ayrıca, yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin (puant gücü) azaltılması hedefleniyor.

Türkiye'de yaz saati uygulaması, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle eş zamanlı olarak mart ayının son pazar günü başlayıp ekim ayının son pazar günü bitiyor.

THY YAZ SAATİ DÜZENLEMELERİNİ YAPTI

Türk Hava Yolları (THY) Elazığ -Ankara, Elazığ-İstanbul uçak seferlerini, yaz saati uygulamasına göre yeniden düzenledi.

THY'nin yazılı açıklamasına göre Elazığ'dan İstanbul'a ilk uçak saat 10.00'da, diğer uçak ise 22.40'ta havalanacak. İstanbul'dan Elazığ'a ise ilk uçak 06.55'te kalkacak, akşam uçağı ise 19.00'da İstanbul'dan hareket edecek.

Elazığ -Ankara uçak seferlerinde yapılan değişiklikle Elazığ'dan Ankara'ya saat 06.45 ve 16.05'de uçak seferi düzenlenecek. Ankara'dan Elazığ'a ise 14.15 ile 23.00 saatlerine uçak seferi gerçekleştirilecek. Yeni uygulama 23 Mart'ta hayata geçirilmeye başlandı.

 

Editör: Haber Merkezi