Ziyarette Genel ve yerel siyasetle ilgili görüş alışverişinde bulunan Saadet Partisi  GİK üyesi Muammer Bilgiç, Ziyarette genel ve yerel siyasetle ilgili görüş alışverişinde bulunan Saadet Partisi GİK üyesi Muammer Bilgiç, Türkiye'de gerçek bir toplumsal sözleşmeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Tektipleştirme politikalarıyla, sermayenin çıkarlarını topumun ve doğanın üzerinde gören bir anlayışla bu ülke yarınlara taşınamaz diyen Bilgiç, "Kendi ülkesinde kendi insanına karşı haktan ve adaletten yana bir yönetim sergileyemeyenlerin göstermelik kınamalarının İsrail üzerinde bir etkisi olmayacaktır. Halkın, sivil toplum kuruluşlarının, muhalefetteki partilerin  İsrail'i kınamaları, ptotesto etmeleri gayet doğaldır. Ancak iktidara düşen kınamanın ötesine geçip yaptırım uygulamaktır.  20 yılı bulan Ak Parti iktidarında İsrail'le ticaret hacmimiz sürekli artmış, hiçbir anlaşma iptal edilmemiştir. Diğer taraftan halkın iradesi yok sayan, ispatı olmayan gerekçelerle kayyım atayan, doğada yağma ve talanla yandaşlarını besleyen, esnafı, çiftçiyi bankalara ezdiren, farklılıkları düşmanlık addeden bir iktidardan yeryüzündeki zulümler karşısında adım atmasını beklemenin de boş olduğu aşikârdır. Toplumda giderek büyüyen bir vicdan hareketi, bir adalet hareketi, bir birlikte yaşama isteği vardır. Saadet Partisi bu isteği iyi okumaktadır ve gereğini de yapmaktadır." şeklinde konuştu.
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ise; Diyarbakır ve ilçelerindeki yerel sorunlara dikkat çekerek bölgede yaşanan kuraklığa dikkat çekti.

Çiftçimizin Belini Bükmüştür.
Bozan, bölgemizde Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt ve Van illerimizde bu sene ciddi kuraklık yaşamaktayız.  Susuz tarlalarda %80 varan ürün kaybı beklenmektedir. Kuraklıkla beraber elektrik, gübre, kimyevi ilaç ve mazottaki yüksek girdiler çiftçimizin belini bükmüştür. Bunun üstüne Akp iktidarın açıkladığı taban fiyatlar çiftçimizin beklentisinin altında kalmıştır. Dolayısıyla Devletin acilen çiftçiye el uzatması ve destek paketleri hazırlanmalıdır dedi.

56-006.jpg

 

Editör: Haber Merkezi