Kaymakamlık, Belediye ve Bismilli iş adamı Necat Gülseven'in destekleri ile organize edilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

1-066.jpg

Kaymakamlık Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Garnizon komutanı Binbaşı Hasan Şeyho, Bismilli iş adamı Necat Gülseven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, kamu kurum müdürleri öğretmen ve davetliler katıldı. 

 Kaymakam Gülenç,in açılış konuşmasında kaymakamlık ve  belediyenin imkanlarını en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını söyledi. Gülenç, "göreve geldiğimiz günden itibaren önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Verdiğimiz emeklerin karşılığını alıyoruz. Bugün burada, eğitim konusunda Türkiye'deki en önemli otoritelerden bir tanesi olan hocamız Abbas Güçlü aramızda. Bu güzel programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum" dedi.

2-074.jpg

Kaymakam Gülenç’in konuşmasından sonra kürsüye gelen eğitimci yazar Abbas Güçlü, programda bulunanlara yönelik bir konuşma yaptı. Güçlü, "Çocuklara bırakılacak en büyük miras eğitim olacaktır. Eğitim seviyesi, bilim seviyesi en iyi olan ülkeler, aynı zamanda en refah demokratik ülkelerdir. Üniversite okuma oranını yükseltmek gerekiyor. Biz dünyanın en iyi üniversitesinde ilk 100'de yokuz, 200'de yokuz, 300'de bazen varız. İlk 100'e girmeden kalkınmış bir ülke olamayız. 
Güçlü, Türkiye'de kime sorarsak soralım kimse memnun değil, bunun nedeni eğitim. Çocuklar TEOG nedeni ile çocukluğunu, YGS ile gençliğini yaşayamıyor. Daha sonra KPSS gibi deli saçması bir durumla karşılaşıyor. Robert Koleji'nden,  mezun olan öğrenci ile Bismil Lisesi'nde mezun olan öğrencilerin aynı sınava girmesi çok yanlış, bunu herkes söylüyor. Aileler ev alırken her şey var eğitimde kimse parasını harcamıyor. Çocuklar için kaynak oluşturmamız gerekiyor. Eğitimin mazereti olmaz. Eğitilmiş çocuklar hem aileye hem ülkeye katma değer bırakıyor. Meslek yelpazesini geliştirmemiz gerekiyor." Dedi.

Öğretmenlerin sorularını cevaplandıran eğitimci yazar Abbas Güçlü’ye program sonrası  Kaymakam Gülenç Güçlü'ye plaket takdim etti.

6-026.jpg3-079.jpg

4-051.jpg7-025.jpg
 

Editör: Haber Merkezi