Yaklaşık bir yıldır hayatı olumsuz etkileyen küresel Coronavirus salgını en çok küçük esnafı olumsuz etkiledi. Salgınla mücadele kapsamında yaklaşık bir yıldır kısıtlamaların dayattığı zorluklara göğüs gererek ayakta durmaya çalışan esnaf, iş yapamamaktan şikayetçi.

"HES kodunun müesseselerimizde de uygulanmasını talep ediyoruz"

HES kodu ile müşteri alabileceklerini söyleyen Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkan, "Türkiye genelinde meslektaşlarımızın hiçbir meskeninde Coronavirus yayıldığı tespit edilmemiştir. AVM'lerde, uçaklarda, otobüslerde ve resmî kurumlarda nasıl HES kodu uygulaması varsa bizim sektörümüzde de bu uygulamanın yapılmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanından sevindirici haberler beklediklerini ancak Erdoğan'ın pandemi sürecinde restoranların gereğini yerine getirmediklerini söylemesinin kendilerini incittiğini söyleyen Elkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Önceki dönem yayımlanan genelgede, bir mekânda aile fertleri bir arada oturabilir fakat yabancı kişilerin arasında sosyal mesafe uygulanırdı. Ayrıca hijyen ve sağlık kuralları da uygulanmıştı. Hiçbir mekanımızda virüsün yayıldığı haberi de çıkmadı.

Paket servisler yerine ulaşıncaya kadar soğuyor. Kentte ikamet etmeyip şehirde geçici kalanlar hariç kimse paket servislere rağbet göstermiyor. Yerli halk ailesiyle birlikte tatil günü bir işletmede yemek yiyordu. Ama şimdi işletmelerimiz kapalı olduğu için yerli halk evinde kendi yaptığı yemekleri tercih ediyor.

Kısacası paket servisler, lokanta ve restoran gibi işletmelere herhangi bir fayda sağlamıyor. HES kodunu talep ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi