Miting meydanlarında liderlerin birbirleriyle kıyasiye söz düellosuna giriştiği, liderlerin birbirleriyle adeta sokak kavgası yaparcasına dalaşmaya kadar gittiği bir referandumu Pazar günü gerçekleştirilmen oy kullanımı ile geride bıraktık.

Referandum da Türkiye genelinde Kullanılan oyların %58 i EVET, %42 si ise HAYIR oyu kullanıldı.

Yani Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın dediği oldu v e yeni anayasa paketine yüzde 58 lik oy oranıyla kabul oyu kullanılmış oldu.

Vatandaş bu süreçte birbirlerine yakışık olmayan sizlerle söz düellosuna girişen liderlere her ne kadar bu tutum ve davranışları yakıştırmadıysa liderler yine de bildiklerini okuyup söz düellolarının dozunu kaçırmaya devam ettiler.

Ta ki Pazar akşamı oy işlemi bitip sonuçlar açıklanıncaya kadar Oyların gerçekleşmesinden hemen sonra AK Parti Genel Merkezine gelen ve burada bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bana göre bir lidere yakışan bir final konuşmasını gerçekleştirip hemen hemen herkese zeytin dalı uzattı. Bununla da yetinmedi başbakan.

Konuşmasında bu süreçte emeği geçen herkesi kutladıktan sonra birilerini bu süreçte incittiysem özür dilerim demeyi de ihmal etmedi. Bana göre bu son cümlesi gerçek manada içten ve yürekten bir özür dileyiş ve kutlamaydı.

Başbakan recep Rayyip Erdoğan ın sonuçlar alınıp istenilen neticeyi aldıktan sonra son derece rahatladığı ve referandum süresince üzerinde oluştuğu stresi de tamamen attığı gözlendi.

Bunun verdiği rahatlıkla referandumda kendilerine destek verenleri isim isim bayarak hem tebrik etti,. Hem de teşekkür etme özverisinde bulundu. Ancak esas takdire şayan sözünü ise şöyle tamamladı “Referandum süresince üzerimizde oluşan stres nedeniyle birilerini incittiysem veya kırdıysam kendilerinden özür dilerim.”

Evet Başbakan’ın bu sözü bana göre bir lidere yakışan en güzel tutumdu ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu büyüklüğü de göstermiş oldu.

Bu nedenle sayın Başbakan’ı bu erdemli tutumundan ötürü bende acizane de olsa tebrik ediyor başarılarının her zaman böylesine görkemle olması dileğinde bulunuyorum.

 Ülkemizde her zaman böylesi güzellikler olsa, ülkemizde var olan Kürt sorununa da özverili bir yaklaşım gösterilip Kürt halkının sesine de kulak verilse ve ülkedeki birlik bütünlüğün oluşmasına katkı sağlansa daha güzel olur ve bugün Güneydoğu da referandumun BOYKOT kararına bu yüzden gerek görülmezse ülkemizin güllük gülistanlık olmasına cesur adımlar atılarak bu sorunun üstesinden gelinebilme fedakarlığı yapılsa bana göre ülkemizde dünyanın en güzel ülkesi olacak ve ülkemiz insanı da dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyor olmaktan mutluluk duysa daha güzel olurdu diye düşünüyorum.

Ülkemizde devam eden ve çözüm bulamayan Kürt sorunun da bir an evvel çözüme kavuşturulması adına da cesur adımların atılması en büyük dilek ve temennimizdir.