Hizbullah Davasından Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü iken, geçen Ağustos ayında Bayburt'a sevk edilen İhsan Baran'ın 77 yaşındaki annesi Rana Baran kanser hastası olduğu için cezaevinde bulunan oğlunun ziyaretine altı aydır gidemediğini söyledi. Rana Baran ya oğlumu tekrar Diyarbakır'a göndersinler ya da kendisine izin verip görüşmemizi sağlasınlar diyerek yetkililerden talepte bulundu.

Oğlunun nerede olduğu beli olmayan bir yere, Bayburt'a sürgün edildiğini söyleyen Rana Baran konuşmasına şöyle devam etti: "Oğlum Adıyaman cezaevinde olduğu için beş yıl boyunca Adıyaman'a yedi yıl, Bingöl'e üç yıl, Elazığ'a gereksiz yere gidip geldim. Tam on sekiz yıl boyunca bu halimle cezaevlerine gidip geldim. Artık ihtiyarım hastayım hiç mi vicdan yok bunlarda, bu hasta halimle artık yapamıyorum. Hiç mi Allah'tan korkmuyorlar."

Kim Bu İşte Sorumlu İse Hepsinde Ahirette Davacı Olacağım

Ahirette her iki elim Erdoğan ve Abdullah Gül'ün yakasından olacak diyen Rana Teyze, "Kim bu işte sorumlu ise hepsinde ahirette davacı olacağım. Oğlum hırsızlık yapmamış esrar kullanmamış, alıp satmamış, oğlumun tek hatası var, o da Peygamberinin izinde gitmesidir, namaz kılmasıdır, Kur'an- Kerim okumasıdır. Şimdiye kadar oğlumda hiç kimse ve hiçbir çevre rahatsız olmuş değil. Hiç yoktan ehli iman olan oğlumu cezaevine atmışlar." ifadelerini kullandı.

Zalimler Allah'tan Korksunlar Peygamberden Utansınlar

77 yaşındaki mahkûm annesi Rana Baran, "Bu halimle bu hasta halimle beni şehir şehir dolaştırıyorlar. Bu zalimler Allah'tan korksunlar Peygamber'den utansılar." diyerek konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Oğlum Diyarbakır'dayken haftada bir, ziyaretine gidebiliyordum. Hastalığımdan dolayı ayda bir ziyaretine gidip gelmeye başladım. Daha sonra oğlumu hiçbir neden yok iken Bayburt'a sürgün ettiler. Oğlumu Bayburt'a gönderdiklerinde sanki artık oğlumu hiç görmeyeceğim diye içime bir şeyler düştü. Oğlum uzak yerde olduğu için tam altı aydır görüşemedim. Allah'tan korksunlar peygamberden utansınlar."

Rana Teyze son olarak yetkililere seslenerek, "Çocuğumun sevkini ya tekrar Diyarbakır'a çıkartsınlar ya da ona izin verip bizi birbirimiz ile görüştürsünler" talebinde bulundu.

 

(Osman İçli - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi