Ramazan ayı münasebeti ile açıklamalarda bulunan Yenişehir İlçe Müftüsü Alaattin Bozkurt, Teravih namazının sadece Ramazan ayına has bir ibadet olduğunu belirterek, “Ramazan ayında gündüz oruç tuttuğumuz gibi teravih namazlarımızı da camiye gidip kılalım. Çünkü cemaatle kılınan bir namaz, cemaatsiz kılınan 27 namazdan üstündür.” dedi.

İslam'ın beş temel şartlarından birinin de Ramazan ayında oruç tutmak olduğunu vurgulayan Bozkurt, “Ramazan ayı mübarek bir aydır. İslam'ın 5 temel şartından biri de Ramazan ayında oruç tutmaktır. Ramazan orucu, ergenlik çağına ulaşıp, şartı tutan ve hasta olmayan Müslümanlara farz kılınmıştır. Bu bir borçtur, bunu yerine getirmek zorundayız. Yerine getirdiğimiz zaman yüce Rabbimiz tarafından bol bol mükâfat verilir. Peygamberimizin Ramazan orucunun faziletiyle ilgili hadisler var. ‘Kim Ramazan ayının orucunu tutar, gündüzünü oruç, gecesini de ihya ederse geçmiş günahları affolunur.' buyurmuştur.Gücü yeten her Müslüman mutlaka Ramazan ayının orucunu tutmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

“Camilerde yapılan mukabelelere iştirak edelim”

Teravih Namazı'nın sadece Ramazan ayına has bir ibadet olduğunu söyleyen çeken Bozkurt daha sonra, “Ramazan ayında gündüz oruç tuttuğumuz gibi teravih namazlarımızı da camiye gidip kılalım. Çünkü cemaatle kılınan bir namaz, cemaatsiz kılınan namazdan 27 derece üstündür. Bütün camilerimizde Ramazan ayı içerisinde en az bir vakitte, sabah, öğle veya ikindi vakitlerinde, mukabele okunacak. Kardeşlerimiz, gidip mukabeleleri dinlesinler, Kur'an okuyuşlarını düzeltmiş olurlar. Kur'an okumayanlar Kur'an-ı dinledikleri zaman sevap almış olurlar. Şayet camiye gitme imkânımız yoksa günde en az bir cüz okuyalım ve Kur'an-ı bu ay hatmedelim.” tavsiyesinde bulundu.

“Mübarek bir ay olduğu için bol bol tövbe ve istiğfarda bulunmamız lazım”

Bozkurt son olarak, Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ve mağdurlara fitre verilmesini gerektiğini de belirterek, “Kişinin, tüm çoluk çoğunun fitresini vermesi lazım. Mübarek bir ay olduğu için bol bol tövbe ve istiğfarda bulunmamız lazım. Bu ayda tövbeler, sadakalar ve dualar, diğer aylarda yapılanlardan çok daha makbuldür. Ayrıca bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin sevabına nail olabilmek için Ramazan ayının tamamını sanki Kadir Gecesi'ymiş gibi ibadetlerle geçirirsek, yatsı ve sabah namazlarını da cemaatle kılarsak inşallah o sevaba nail oluruz.” ifadelerini kaydetti. 

Editör: Haber Merkezi