Allah'ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu gibi ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl. Bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; suçumu bu günde bağışla ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey suçları affeden Rabbim!
Allah'ım! Bu günde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp gazap ve azabından uzaklaştır. Bu günde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl, rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi!

Allah'ım! Bu günde bana zekâ ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır. Bu günde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır cömertliğin hakkına ey cömertlerin en cömerdi!

Allah'ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru ey basiretlilerin en basiretlisi!
Allah'ım! Bu günde beni mağfiret dileyenlerden, Sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl lütuf ve şefkatin hakkı için ey merhametlilerin en merhametlisi!

Allah'ım! Sana karşı işlediğim günahtan ötürü bu günde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu günde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; lütfun ve nimetlerin hakkına ey şevkli insanların en büyük arzusu!

Allah'ım! Bu günde oruç tutup ibadete durmam için bana yardımcı ol; bu günün sürçme ve günahlarından beni uzaklaştır; bu günde sürekli olarak Seni zikretmeyi bana nasip eyle tevfikinle, ey yolunu şaşanları hidayet eden!

Allah'ım! Bu günde öksüzlere merhamet etmeyi, fakirlerini karnını doyurmayı, karşıma çıkan herkese selâm vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığınağı!

Allah'ım! Bu günde geniş rahmetinden beni nasipsiz bırakma; açık delil ve bürhanlarını bana göster ve beni alıp en kapsamlı hoşnutluğa götür muhabbetinle, ey şevkli insanların arzusu!

Allah'ım! Bu günde beni sana tevekkül edenlerden, sana göre saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl ihsanınla, ey arayanların en büyük talebi!

Allah'ım! Bu günde iyilik ve ihsanı bana sevdir; fısk ve günahtan beni nefret ettir; gazabını ve cehennemi ateşini bana haram kıl yardımınla, ey imdat isteyenlerin imdadı!

Allah'ım! Bu günde örtü ve iffetle beni ziynetlendir; bugün kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bu günde adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al koruma ve ismetinle, ey korkanları koruyan Rabbim!
Allah'ım! Bu günde beni (maddi ve manevi bütün) kir ve pisliklerden temizle; bu günde olması takdir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl. Bu günde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle yardımınla, ey zavallı ve miskin insanların göz nuru!

Allah'ım! Bu günde ayak sürçmelerimden dolayı beni cezalandırma; hata ve yanlışlarımı bağışla; bu günde beni bela ve afetlerin hedefi etme izzetinle, ey Müslümanların izzeti!Allah'ım! Bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazı insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet emanınla, ey korkanların emanı ve güveni!

Editör: Haber Merkezi