Bismil’de korona virüs salgını nedeniyle bahşiş toplamaya çıkamayacak olan Ramazan davulcularının bahşişlerini bu yıl Bismil Belediyesi karşılayacak.

Diyarbakır Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun, korona virüs tedbirleri kapsamında Ramazan davulcularının tek tek vatandaşları, haneleri dolaşarak bahşiş toplamasının salgın riskini artıracağı kararının ardından harekete geçen Bismil Belediyesi, ilçedeki merkez mahallelerde vatandaşları sahura kaldıracak olan 21 Ramazan davulcusunun ücretini karşılama kararı aldı.

Korona virüs salgını nedeniyle alınan karar gereği Ramazan davulcularının hane hane bahşiş toplama geleneğinde bir değişikliğe gidileceğinin ifade eden Yüksel şunları söyledi:

Ramazan davulcularıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda, onların bir anlamda gelir kapısı olan davul çalarak bahşiş toplama geleneğini, bu yıl Bismil Belediyesi olarak biz üstleniyoruz. Ramazan davulcuları yine mahalle aralarında davullarını çalacaklar ancak kapıları çalarak, zillere basarak sizlerden herhangi bir bahşiş talep etmeyecekler. Bu hem davulcu kardeşlerimizin hem de siz değerli Bismilli hemşehrilerimizin sağlığı için çok önemli. Bu süreçte davulcu arkadaşlarımızın gelirlerini sağlayabilmeleri için belediye olarak bahşişlerini biz ödeyeceğiz.

Editör: Haber Merkezi