Yarışlara 8 kategoriden Diyarbakır, Mardin, Hatay, Osmaniye ve Adana gibi illerde gelen 70 atın katıldığı müsabakalara yoğun ilgi oldu. Atlar ve binicileri başarılı olmak için kıyasıya yarıştı. Bismil’de ki müsabakaya birçok atlı spor dalları meraklısı yoğun ilgi gösterdi.
Pazar günü Bismil ilçesinde düzenlenen yarışmada Üçlü Tay kategorisinden Diyarbakır’dan Abdullah Öngören birinci olurken Mardin’den Samet Yılmaz ikinci oldu. Yarışmaya katılan dereceye girenlere kupa birinci olana kupa ve para ödülü verildi. Bismil’de düzenlenen Rahvan Binicilik At yarışları oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Farklı illerden müsabakalara katılan 70 at, farklı kategorilerde birincilik için kıyasıya mücadele etti. 
Federasyon adına program hakkında açıklamada bulunan Yusuf Ural, bu alanı rahvan at yarışları için düzenleyen İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel beye teşekkür etti. 1996 yılında kurulan Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuz içerisinde 8 branş barındırıyor. Bunlardan bir tanesinde Rahvan Binicilik spor dalıdır diyen Ural "Orta Asya’dan gelen bu geleneğimizi bugün Bismil ilçesinde düzenledik. Bu yarışma 8 kategoriden oluşuyor. Bunlar sıralamak istersek: Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Tay, Üçlü Tay, İthal A ve İthal B gibi gruplardan oluşuyor. 70 at bugün bu yarışmada kıyasıya mücadele etti. Bugün Bismil’de düzenlediğimiz bu programa yarışmacılar Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Osmaniye ve Hatay gibi illerden katılım oldu.”Bilgisini paylaştı.
Bölge halkıyla kaynaşmak için bu etkinliği düzenlediğini söyleyen Ural” amacımız geleneklerimizi yaşatmak ve bölge halkımızı kaynaştırmak ve bize ait olan kendi kültürümüz olan geleneğimizi burada yaşatmaktır. Bismil’i rahvan at binicilerin özel istekler doğrultusunda müsabaka düzenleme atların yarıştırma gibi talepleri oldu. Federasyon olarak da biz bu talebi değerlendirdik ve bu etkinliği burada yapmaya başladık. Bugünkü etkinlik hamd olsun güzel geçti renkli anlara sahne oldu ve herkes kardeşlik içerisinde birbirine saygı göstererek güzel bir yarış düzenlendi.”dedi.
Bismil rahvan atlı spor kulüp başkanı Nusret Öngören, ilçemizde son bir yıldır bu etkinlik yapılıyor. Bugünkü etkinlik ikincisi olarak düzenleniyor. İlçemizde 1970 yıllarından bu yana rahvan at binicisi birçok hemşerimiz vardı ancak alanımız ve imkanımız olmadığından dolayı herhangi bir at yarışı ya da etkinlik düzenlenemiyorduk diyen Öngören” ilçe kaymakamımız Kerem Süleyman Yüksel beyden bu konuda yardım talep ettik oda bu talebimizi geri çevirmeyerek bu alanı bize tahsis etti ve bazı düzenlemeler yaptı bundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. “Dedi.
Yetkililerden sahanın eksikleri giderilmesi için yardım talep eden Öngören” sahamızın hakem kulemiz yok biz idareten tahtadan bir kule yaptık normal şartlarda kule demirden olması gerekiyor tribünümüz yok bir tesisimiz yok bunlar yapılsa hem Bismil ilçemize yakışırdı ve hem daha güzel olurdu. Biz şuan yarışımızı yokluk içerisinde yapıyoruz” Diyerek yetkililerden yardım talep etti.

62.jpg63-005.jpg64-002.jpg61-002.jpg

Editör: Haber Merkezi