Gittiği her yerde büyük ilgi gören Rafadan Tayfa, Bismil ilçesinde sağlıklı yaşama ve doğru alışkanlıklara teşvik amaçlı sevenleri ile buluştu.

Çocuklara, gençlere ve vatandaşlara yönelik bu tür etkinlikleri sürekli hale getireceklerini ifade eden Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, şöyle konuştu:

” Rafadan Tayfa içinde kötü karakterin bulunmadığını, çizgi filmde milli ve manevi değerlere sahip çıkıyor. Bismil Belediyesi olarak kültürel, sanatsal faaliyetlerle de vatandaşımıza dokunmaya devam ediyoruz. Yaklaşık bin çocuk bu etkinliği izledi. Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz. “dedi.

Bismil Belediyesinin konuğu olan Rafadan Tayfa karakterleri yoğun bir ilgi karşılaştı. Tayfa’nın bu seferki buluşma nedeni çocukları sağlıklı yaşama teşvik etmek. Bu amaçla hazırlanan Rafadan Tayfa, Rafadan her notadan” müzikali ilçede büyük ilgi gördü. Tayfa’nın 7 maskot karakterinden oluşan ve müzikal olan oyunun asıl amacı sağlıklı yaşam dışında kültürel oyunlarımıza özendirmek, sosyalleşmeyi sevdirmek, sporu teşvik etmek ve takım ruhu gibi değerleri çocuklara aşımak. Bu amaçla Bismil’de gösteri yapan karakterler büyük ilgi gördü. Etkinlik boyunca çocuklar hem eğlendi, hem de öğrendi. Çocuklar müzikal boyunca gönüllerince eğlenirken, milli ve manevi değerleri de öğrendi.

01-012.jpeg02-021.jpeg04-009.jpeg01-013.jpeg

Editör: Haber Merkezi