Bismil'de gölgede 34 dereceyi bulan sıcaklıklarda hem oruç tutan hem de ekmek parası kazanabilmek için zorlu işlerde çalışanların durumu takdir topluyor.

Yaptıkları işlerde büyük efor harcamak zorunda kalan vatandaşlar, tüm zorluklara rağmen Allah'ın rızasını kazabilmek adına oruç ibadetini yerine getirmeye çalıştıklarını belirttiler.

 22 yıldır ekmek fırını işleten Edip Bak (40), 300 dereceyi bulan sıcaklıkta ekmek pişiriyor.

Çok susamasına rağmen oruç tutmaya devam ettiğini dile getiren Bak, “Oruç tutmak İslam'ın beş şartından biridir. Fırında yüksek sıcaklıklı ateş önünde çalıştığımız için zorlanıyoruz. Rabbimizin rızasını elde edebilmek adına oruç tutuyoruz. Sağlık problemi olduğu için oruç tutamayan bazı arkadaşlarımız var. Onlar da daha sonra kaza ediyorlar.” dedi.

Aynı durumda olan,  20 yıldır kaynakçılık yapan Celal Yürel ise aşırı sıcak ortamda çalışmanın oruç tutmaya engel olmadığını ifade etti.

“Nefsine sahip çıkabilen insan ibadetlerini kolaylıkla yapabilir”

Nefsine sahip çıkan insanların, ibadetlerini kolaylıkla yapabileceğini hatırlatan Yürel, “Oruç tutmak için yaz aylarının sıcaklığı ya da bu sıcaklarda çalışmak engel değildir. İrade sahibi her insan için bu geçerlidir. Bizlere biraz zor gelebilir ama Rabbimizin rızasını göz önünde bulundurduğumuzda dayanmak zorundayız. Nefsine sahip çıkabilen bir insan her türlü ibadetini kolaylıkla yapabilir.” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi