Bismil Belediyesi tarafından Okul öncesi eğitime destek amaçıyla 12 Kırsal mahalleye yapılan Prefabrik anaokullarının ilk açılışını Kurudere mahallesinde yaptı

Açılışa, Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Yol Kontrol Sorumlusu Osman Avşar, öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri ile birlikte Mahalle sakinleri katıldı.

Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Anaokulu açılışının yapılacağı yere geldiğinde çocuklar tarafından büyük sevgiyle karşılandı.

“Eğitimin Her Kademesine Destek”

Açılış kurdelesini Mahalle sakinleri ile birlikte kesen Başkan Gülenç, sınıfları dolaşatı.çocuklar ile bir süre sohbet edip fotğraf çekti,  Bu okul ile mahallenin anaokulu ihtiyacını karşılamış olduğunu söyleyen Başkan Gülenç, okul öncesinden başlayarak, eğitimin her kademesinde öğrencilere destek vereceklerini söyledi.

“İlçemizin  anaokulu  ihtiyacını karşılamak için Belediye olarak 12 Farklı mahallemize anaokulu yapımlarının devam ettiğini söyleyen Başkan Gülenç, Anaokulu olmayan mahallelerimize Prefabrik anaokulu inşa ederek hem okul öncesi eğitime katkı sağladık hem de minik öğrencilerimize destek verdik. Bu sayede köylerde anaokullarına gidemeyen çocuklarımıza bir kapı daha açtık. En değerli yatırım, çocuklara yapılan yatırımdır. Eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Gülenç’e Eğitime Desteği İçin Plaket

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Bismil Belediyesine 10 aydır kayyum atandı, bu süre içerisinde Bismil Belediyesi’nin eğitime çok ciddi yatırımlarını gördüğünü, belediyenin eğitim ve öğretime önem verdiğini ve katkı sağladığını ifade etti.

Ak, Bismil Belediyesi eğitimin ve eğitimcinin dostu bir belediye olarak okullarda çevre düzenlemesi, spor ile konferans salonu yapımı, Okulların tadilatı ve en son olarak da anaokulu  ihtiyacı karşılamak için 12 Prefabrik anaokulu yapıldığını belirtti.

Daha sonra mahalle sakinlerinin çay daveti üzerine eve misafir olan Başkan Gülenç ve beraberindeki heyet burada mahalle sakinleri ile birlikte Belediye çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

anaokulu-acilisi-63.jpeganaokulu-acilisi-31.jpeg

Editör: Haber Merkezi