Antalya merkezli aralarında Diyarbakır'ın da bulunduğu 13 ili kapsayan POS cihazıyla tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen iki ayrı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, 55 kişi gözaltına alındı.

OPERASYONUN KAPSAMI
Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, POS cihazıyla tefecilik yaptıkları öne sürülen iki ayrı suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Polis ekipleri 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Antalya ve ilçeleri ile Burdur, Diyarbakır, Hatay, Isparta, Konya, İstanbul, Muğla, Mersin, Şanlıurfa, Osmaniye, Kocaeli ve Malatya'da 750 polisin katılımı ile 68 ev ve 21 iş yerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 2'si kadın 55 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, yüklü miktarda olan kredi kartı borçlarını ödedikleri, kurdukları şirketlere ait POS cihazlarından aynı kartlardan yüzde 10-15 faiz koyarak çekim yaparak haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi.

TEFECİLER SOYUYOR
Cep telefonu, beyaz eşya ve kuyumcu dükkanları bulunan zanlıların polisin teknik takip süresince, 160 kişinin kredi kartından çekim yaparak haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü. Örgütün bu şekilde ayda 5 milyon lira haksız kazanç sağladığı bildirildi.

Örgütün, kredi kartı borcu olan müşterilerin telefonlarından fihrist oluşturduğu, örgüt üyelerinin aylık olarak faiz oranlarıyla ilgili kampanya düzenlediği belirtildi. Kampanyalar kapsamında ''Siz arayın biz gelelim'' yazılı el ilanları bastırılarak dağıtıldığı tespit edildi.

''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında tefecilik yapmak'' suçundan gözaltına alınan zanlıların işlemleri devam ediyor.

 

Editör: Haber Merkezi