Sur ilçesinde PKK'lilerin hendek kazıp barikat kurmasının ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağında Fatih Paşa Mahallesi'nde bulunan bir evin duvarına polisler tarafından yazılan ‘Türk'ün gücünü göreceksiniz' yazısı halkın tepkisine neden oldu. Yazılan yazının üst kısmında karalanmış bölgenin dibinde hakaret edici ifadelerin bulunduğu da görülüyor.

Yazıların yazıldığı evin sahibi Kadri Akkum, yaşanan olaylardan dolayı mağdur olduklarını belirterek evlerinde bile rahat uyuyamadıklarını söyledi. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği günlerde yaşanan çatışmalar nedeniyle banyoda yatıp-kalkmak zorunda kaldığını ifade eden Akkum, bu olayların artık son bulmasını istediklerini belirtti.

“Bu yazıdan rahatsız olmamak mümkün değil”

Polis tarafından evinin duvarına yazılan ırkçı ifadelerin kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Akkum, “Özel harekât polisleri mahalleye geldi. Peşinden zırhlı araçlarını buraya çekerek ‘Türk'ün gücünü göreceksiniz' yazısını yazdılar. Bu yazıdan rahatsız olmamak mümkün değil. Şimdi biri Türklüğü size dayatırsa, bir başkası da Kürtlüğü size dayatacaktır. Siz birilerine bir şey dayattığınız zaman, başka biri de aynı şekilde size karşılık verecektir. Sen burada geleceksin duvarlarımıza ırkçı yazılar yazacaksın. Halkın duygularıyla oynayacaksın. Bu doğru bir şey değil, hatta halkı daha da tahrik eder.” diye konuştu.

“Halk bıkmış durumda”

Çatışmalardan dolayı halkın ne yapacağını bilmediğini belirten Akkum devamla, “Yaşanan olaylarda çatışmaların arasında kalan halk zarar görüyor. Halk bıkmış durumda. Adam işine gidecek gidemiyor, ekmeğini kazanamıyor. Bu insanlar 20-30 liraya günlük çalışan kişilerdir. Üç gün işe gitmediği zaman aç kalıyor. Bu durum nereye kadar devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Sur ilçesinde hendekler kazarak barikatlar kuran PKK'lilerin, ilçede bulunan birçok evin duvarına PKK lehine sloganlar yazdıkları görülürken, yaşanan çatışmaların ardından ilçeye giren polisin de Kurşunlu Camisinin minaresine bayrak asması ve duvarlara ‘Türk'ün gücünü göreceksiniz' gibi yazılar yazması dikkat çekmişti.  (Kaynak - İLKHA)

01-010.jpg02-016.jpg

Editör: Haber Merkezi